Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vår organisation bygger på tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 24 miljarder kronor. Vi är drygt 145 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

2018 placerade vi oss högst i Nyckeltalsinstitutets mätning Attraktiv Arbetsgivarindex. Mätningen beskriver arbetsvillkoren i en organisation genom nio nyckeltal. Specialfastigheter har placering 1 av 235 medverkande organisationer.Om tjänsten
Som ekonom arbetar du med löpande redovisning i Agresso och ansvarar för avstämning av vissa balanskonton månadsvis. Du deltar även i våra kvartalsbokslut med bland annat periodiseringar och avstämningar. I rollen ingår det att upprätta momsdeklarationer och arbetsgivardeklarationer samt genomföra utfördelningar av kostnader mellan våra bolag. Det ingår även att bokföra såväl in- som utbetalningar samt att ta fram betalningsförslag till leverantörsbetalningar. Du hanterar även påminnelser för kund - och leverantörsfakturor.

En annan del i arbetet består av kontroll av reseräkningar, representationsfakturor och kontering av Eurocardfakturor. Du hanterar administration kring skatt och försäkringar för våra bilar.

Du är back-up vid vår vidarefakturering löpande och hyresavisering kvartalsvis. Du tar emot, kvalitetssäkrar och sammanställer underlag till vidarefakturering. I arbetet ingår mycket kommunikation med olika medarbetare i vår organisation. Vi ser ständigt över rutiner, system och processer och du kommer att vara en aktiv spelare i detta arbete.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller har motsvarande erfarenhet. Du har minst fem års erfarenhet av ekonomiarbete och stor kunskap om bokföring. För oss innebär det att du har känsla för debet och kredit samt har arbetat med ekonomi i många år. Du är van att arbeta självständigt, är noggrann och har erfarenhet av ekonomiarbete inom fastighetsbranschen där du har arbetat med moms. Om du därtill har erfarenhet av Agresso är det mycket meriterande.

Som person bör du vara utåtriktad och kunna bemöta människor på ett bra sätt, våga ställa krav på personer i organisationen samtidigt som du är ödmjuk i relationen med andra. Du tycker om att ha många bollar i luften och du brinner för att ge service åt andra människor. För att lyckas i rollen som ekonom behöver du utöver detta vara driven och målinriktad.

Placering
Din placeringsort kommer att vara Linköping.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 23 september.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Marie Ahlström, tel. 010-788 62 30
Ledarna, Lena Brundin, tel. 010-788 63 30
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Specialfastigheter Sverige AB
Hemsida http://www.specialfastigheter.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till en värd full av möjligheter. Hos oss har du alla möjligheter att göra skillnad. Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan. Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt. Vår organisation bygger på tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 21 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.