Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan - alltid med hållbart värdeskapande i fokus.

Vår organisation utgår från tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 29 miljarder kronor. Vi är cirka 165 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.Arbetsuppgifter
Som controller hos oss arbetar du bland annat med:
  • Att aktivt medverka i arbetet med budget, prognos samt resultat- och underhållsuppföljning och tillhörande kvartalsrapportering.
  • Att stödja tekniska förvaltare, driftchefer och fastighetsområdeschefer med löpande analyser och utredningar. Stötta och utbilda fastighetsavdelningen i ekonomiska frågor och rutiner.
  • Analyser av fastigheternas intäkts- och kostnadsmassa samt nyckeltal med utgångspunkt i fastigheternas strategi och mål.
  • Att utveckla våra processer inom ekonomistyrning samt delta i relevanta bolagsgemensamma projekt.
Om dig

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Vi tror att du har några års erfarenhet av att ha arbetat som controller, gärna inom fastighetsbranschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemansvar med fokus på utveckling och förvaltning samt har vana av framåtblickande uppföljning och analys. Som person söker vi dig som är analytisk och initiativrik. Du tycker om att ha kontakt med människor och har lätt för att skapa relationer. Utvecklingsinriktad och flexibel är ytterligare egenskaper som vi värdesätter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer:
  • Civilekonom eller likvärdig utbildning
  • Minst två års erfarenhet som controller inklusive arbetsuppgifter så som:
  • Ekonomisk analys
  • Resultatuppföljning
  • Budget- och prognosarbete
  • Meriterande om du har erfarenhet av Hypergene och Agresso
Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Linköping.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 25 april.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.specialfastigheter.se/
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till en värd full av möjligheter. Hos oss har du alla möjligheter att göra skillnad. Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan. Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt. Vår organisation bygger på tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 21 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.