Vill du bli en del av Saabs maskinverkstad? Nu söker vi operatörer dit!

Vill du bli en del av Saabs maskinverkstad? Nu söker vi operatörer dit!


Saabs maskinverkstad går in i en expansiv fas och söker nu operatör till CNC maskiner, både till fräs och svarvavdelningen. Har du en dröm att någon gång få arbeta för ett högteknologiskt bolag och tillverka delar till stridsflygplanet Gripen, Ta din chans nu!

Om företaget
Du kommer tillhöra affärsenheten Saab Aeronautics. Aeronautics erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 800 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Ditt arbetsområde kommer att omfatta maskinverkstaden på Saab i Linköping. Avdelningen har idag 140 anställda och är i ett expansivt skede. Frihet under ansvar, härlig gemenskap, varierande arbetsuppgifter och produkter i framkant kommer att vara utmärkande i dina arbetsdagar som CNC-operatör.

Dina arbetsuppgifter
Maskinverkstaden kör idag ca 3000 olika detaljer till bland annat stridsflygplanet Gripen där storlekarna varierar till allt från 5 cm till 3000 cm. Arbetsuppgifterna för en CNC operatör består av att ansvara för att det finns beställda jobb och verktyg till maskinerna. De har ett eget ställrum som förser operatörerna med förställda verktyg till maskinerna. Andra arbetsuppgifter är att kontrollera detaljerna som körs och sköta dagligt underhåll av maskinerna. Uppstår problem så ska du även vara ett bollplank tillsammans med programmerare och kontrollavdelningen så att ni tillsammans ska kunna lösa felet.

Din profil
Vi välkomnar dig som har en bakgrund som CNC operatör men även till er som studerat. Har man viljan och drivet till att lära sig så ser vi även att en bakgrund som maskinoperatör, fordonstekniker och mekaniker kan fungera. Viktigt att du har en god känsla för praktiskt arbete och även har en kommunikativ förmåga då arbetet innefattar kontinuerlig kontakt med olika stödfunktioner, ibland även på engelska. Arbetsgruppen arbetar med målstyrda grupper och 5S vilket gör att du som person bör vara öppen och initiativtagande för att passa in. Ett krav är att du som person har lätt för att samarbeta med olika typer av människor då allt arbete på avdelningen sker i teamanda. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande
Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Detta är ett konsultuppdrag med goda förutsättningar för att få en anställning på Saab. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Frida Jakobsson, frida.jakobsson@skill.se

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, CNC-Operatör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 19 jan 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.