Vi söker en driven automationstekniker till Cloetta

Vi söker en driven automationstekniker till Cloetta

Är du analytisk och strukturerad och trivs i en produktionsnära roll? Är du intresserad av teknisk utveckling och förbättring? Då är det nog dig vi söker till vår anläggning i Ljungsbro som Automationstekniker!

Om företaget

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i Norden, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien. Sammantaget säljs Cloettas produkter i fler än 50 länder. Cloetta har några av de starkaste varumärkena på marknaden, till exempel Läkerol, Cloetta, Jenkki, Kexchoklad, Malaco och Sportlife. Cloetta har 8 fabriker i fem länder. I Ljungsbro finns Cloettas produktionsanläggning för choklad, wafer, skum och dragerade produkter. Här arbetar idag ca 300 personer.

Hur är det att jobba hos oss?
På Cloetta finns det många kollegor som är lika entusiastiska och positiva som du, som motiveras av att ständigt hitta förbättringar och att utvecklas tillsammans. Hos oss får du den frihet du behöver för att utveckla dina ansvarsområden, komma med egna ideér och få möjlighet att förverkliga dessa.
Vi på Cloetta är mycket stolta över våra varumärken och vår välkomnande och inkluderande kultur och vi lever efter våra värderingar som är fokus, passion, teamplay och pride.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team med fyra automationstekniker, du kommer att få arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll och medverka i utredningar som syftar till att minska antalet störningar, stopp och haverier i produktionsutrustningen. Du kommer att aktivt få delta i projekt och samt driva egna. Du kommer själv att ansvara för att arbetet utförs med kvalitet och enligt produktionens önskemål. Självklart består även vardagen av att felsöka, reparera och dokumentera. Du har dagliga kontakter med människor och finns som stöd för att hålla en störningsfri produktion.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Avhjälpande underhåll, felsökning och support inom automation.
  • Delta i projekt för maskininvesteringar, produktutveckling, kapacitetsökning mm.
  • Utveckling av maskinparken. Bevaka den tekniska utvecklingen och koppla ihop det med uppgraderingar, modernisering och ständiga förbättringar.
  • Utveckling och förbättring av arbetssätt, rutiner och metoder.
Din profil

Vi tror att du som söker har ett genuint intresse för teknik och automation och att du har en grundläggande utbildning inom el och teknik samt en fördjupande utbildning inom automation. Du har erfarenhet av PLC och HMI programmering samt jobbat med elkonstruktion, eldokumentation, mätinstrument och robotar.

För att lyckas i din roll behöver du ha ett pedagogiskt förhållningssätt gentemot dina kollegor och gilla att komma med egna idéer och förslag kring förbättringsprocesser.
Det är också viktigt att du är duktig på att kommunicera, har lätt för att samarbeta med alla typer av människor och är serviceinriktad.

Vi tror att din omgivning beskriver sig som...

En person som är analytisk och strukturerad, en problemlösare som självklart är serviceinriktad. Att du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har kunskaper i engelska. Du har en förmåga att lyssna, analysera, fråga och formulera dig och du är handlingskraftig med ett stort driv och engagemang och får saker att hända.
Du är självgående, har en god prioriteringsförmåga och kan fatta snabba operativa beslut.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Cloetta med Skill. Välkommen att ställa frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Jonathan Ekstrand, jonathan.ekstrand@skill.se alternativt till närmsta chef på Cloetta, Michael Lundgren, michael.lundgren@cloetta.se . Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, vilket kan göra att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Passa därför på att skicka din ansökan redan idag!

Om arbetsgivaren

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.