Verktygstekniker till Saab Aeronautics

Verktygstekniker till Saab Aeronautics


Är du en händig person med erfarenhet av montering och problemlösning? Vill du dessutom arbeta på ett spännande och innovativt företag som ligger i framkant inom teknik? Vi söker nu verktygstekniker till Saab i Linköping.

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Mest känt av dessa är Gripen där Aeronautics har ett helhetsansvar från utveckling till försäljning och även support på sålda flygplan.

Dina arbetsuppgifter
Avdelningen består av cirka 25 medarbetare med en bredd av erfarenhet och roller, tillsammans levererar avdelningen verktyg och kringliggande hjälpmedel i produktionen till flertalet delar av Saab. Avdelningen är ett stöd till produktionen, där problemlösning och specialtillverkade produkter tillhör vardagen. Det finns inte alltid en given arbetsinstruktion eller tillvägagångssätt när unika lösningar behöver tas fram. Som verktygstekniker arbetar du både vid bänk och ibland ute på olika platser på Saab med tillverkning, ombyggnation, underhåll, service och reparationer av verktyg och fixturer. Du kan även komma att tillverka prototyper och driva prototypframtagningar tillsammans med kollegor. Du kommer komma i kontakt med flertalet verktyg och maskiner, och även 3D-printing finns att arbeta med på avdelningen.

I rollen som verktygstekniker ingår kontakt med andra kollegor och kunder på olika avdelningar på Saab. Du stöttar produktionen med teknisk kunskap och utförande och har en regelbunden kontakt med bland annat konstruktörer. Du arbetar med att utveckla och ständigt förbättra avdelningen och Saabs verktyg tillsammans med kollegor inom gruppen, och Saab är en arbetsgivare som är mån om att utveckla sin personal med interna utbildningar och kunskapsdelning inom gruppen löpande. Arbetstiden är förlagd på dagtid på plats i Tannefors, Linköping.

Din profil
Vi söker dig med minst några års erfarenhet av arbete inom industri inom till exempel montering, slipning eller traditionell maskin. Vi tror att du kommer från en teknisk utbildning i grunden, så som verkstadsteknik eller fordonsteknisk utbildning. För rollen krävs ett intresse för att agera tekniskt stöd inom verktygsområdet på Saab och en nyfikenhet i att lära dig nya metoder och kunna agera problemlösande. Ett krav för tjänsten är att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Vidare har du goda datorkunskaper och erfarenhet av att arbeta i Office-paketet.

Du som söker behöver inte vara utbildad verktygstekniker, även om det är meriterande. Det kommer att finnas erfarna kollegor som ger dig möjlighet att bredda redan befintliga kunskaper och utveckla nya.
Andra meriter för tjänsten är:
- Intresse och hobby på fritiden att meka eller skapa och reparera prylar
- Kunskap och/eller utbildning i 3D-printing
- Tidigare arbete med olika material så som metall, plast, trä eller silikon
- Tidigare erfarenhet av traditionell fräs och/eller svarv
- Tidigare erfarenhet av utprovning av pressverktyg.

Som person bör du vara lösningsorienterad, kvalitetsmedveten och noggrann. Vi ser gärna att du är självgående men trivs att arbeta i grupp och är lyhörd mot andra och kan ställa frågor vid behov. Socialkompetens och professionellt uppträdande är av stor vikt i tjänsten då du kommer i kontakt med kollegor och kunder i rollen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande
Vill du ta chansen att utvecklas på Saab? I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Tjänsten är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till anställning direkt på Saab efter en tids inhyrning. Start enligt överenskommelse.

Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Jerner, isabelle.jerner@skill.se.

Vi arbetar löpande med urvalet så sök tjänsten redan idag!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.

Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.

People change - everything.

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 11 feb 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.