Supplier Quality Engineer till Saab i Linköping

Supplier Quality Engineer till Saab i Linköping


Är du en ambitiös och strukturerad person med vilja att lära dig mer om revisionsverksamhet? Vi söker nu en Supplier Quality Engineer (SQE) till inköpsorganisation Special Mission & Regional Aircraft på Saab i Linköping.

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Funktionen Sourcing and Supply äger den kommersiella och strategiska relationen med leverantörerna inom Saabs breda historiska och framtida satsningar inom flyg- och helikopterverksamhet, dvs SK60, HKP15, Saab340/2000, GlobalEye med flera som ej är relaterade till JAS-39 Gripen. Vi ansvarar för anskaffningen och projektledningen av inköpsteam för produkter, system- och eftermarknadslösningar samt utbildning. Special Mission and Regional Aircaft (SMRA), en del av affärsområde Aeronautics inom Saab, levererar avancerade flygplansmodifiering, service och integrerade supportlösningar för en kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela dess livscykel. SMRA är just nu i en intensiv fas med flera Special Mission och civila leveransprojekt. Vår affärsenhets mål är att upprätta och supportera våra kunders kapabilitet för att operera och underhålla system i världsklass, så som GlobalEye, SK60, Saab 340 och 2000.

Dina arbetsuppgifter
Som SQE inom Special Mission & Regional Aircraft supporterar du olika projekt, program och kampanjer med frågor rörande leverantörskvalitet. Du blir en del av tvärfunktionella leverantörsteam tillsammans med strategiskt inköp, operativt inköp och design för att säkerställa långsiktig leverantörssupport. Avdelningens största fokus är att säkra leveranser till olika program och projekt inom Saab, Aviation Services. Du kommer att ansvara för att underhålla leverantörsbasen och säkerställa att leverantörerna lever upp till Saabs regelverk samt för civila flygplan. Regelbundna affärsresor till leverantörer ingår i rollen, de flesta inom Europa och USA. Rollen innebär att: * Regelbundet revidera leverantörer utifrån tillståndskrav, flygstandarder och avtal * Hantera leverantörsgodkännanden och vara med vid produkt- och designgranskningar * Ansvara för att utföra och följa upp begäran om grundorsaksanalysanalys och korrigerande åtgärder hos leverantörer * Kontinuerligt analysera, identifiera och initiera förändringar med fokus på kvalitet * Kvalitetssäkra leverantörer och processer vid industrialiseringsprojekt av ny leverantör * Säkra efterlevnad av Saab och våra kunders kvalitetskrav genom hela leverantörskedjan * Arbeta proaktivt med att förutse och förhindra kvalitetsproblem hos leverantör genom att arbeta med ständiga förbättringar hos leverantören

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet från inköp, kvalité och/eller design internationellt, gärna med leverantörer. Du uppskattar och har förmågan att arbeta självständigt och i grupp, både inom teamet likväl som över organisationsgränserna. Du är trygg i din förmåga att bygga relationer, både internt och externt med leverantörer. För att lyckas och trivas i rollen, bör du vara prestigelös, ansvarstagande, ha en hög känsla för service och en positiv attityd. Att vara utbildad revisor är en stor merit men inget krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har ett ”quality-mind-set” med erfarenhet av att jobba enligt kvalitetsledningssystem, så som EN ISO 9001.Det är högt meriterat om du är godkänd IRCA Lead Auditor med erfarenhet att arbeta med Regelverk inom flygbranschen såsom EN9100, EASA Part 21G, EASA Part 145. Vi förväntar oss att du behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och i skrift.

Ansökningsförfarande
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är initialt ett konsultuppdrag om cirka ett år via Skill, med goda möjligheter till förlängning eller övertagande direkt till Saab. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Emma Eriksson på mailadress emma.eriksson@skill.se Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.