Strategisk projektinköpare till Airborne Early Warning på Saab

Strategisk projektinköpare till Airborne Early Warning på Saab


Har du erfarenhet av arbete i internationell miljö och vill tillhöra en av de mest dynamiska inköpsfunktionerna på Saab? Vi söker nu dig som besitter ett starkt affärsmannaskap tillsammans med strategisk medvetenhet till rollen som strategisk projektinköpare till Airborne Early Warning på Saab i Linköping.

Om företaget
Saab koncernen förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Saab samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Avdelningen Sourcing and Supply äger upphandlings- och relationsansvaret för alla produkter, system och eftermarknadslösningar inom Saabs Airborne Early Warning projektverksamhet. Projekten löper generellt över 4-5 år och inköp är med tidigt i försäljningsprocessen. Vårt arbete är nyckeln till Saabs förmåga att leverera produkter som GlobalEye och Saab 2000 AEWC och att säkra dess långa livscykel. Inom Sourcing och Supply finns också sektionerna dedikerade till Eftermarknad, Supply Chain Inköp och Leverantörskvalitet. Inköpsteamen tar det fram strategier och aktionsplaner för respektive leverantör i samarbete med teknikansvariga och projektledningen.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som strategisk projektinköpare ingår det att äga relationen med flera av de största leverantörerna i flygbranschen, leda de interna inköpsteamen genom projektmilstolpar, uppmärksamma och utvärdera risker och möjligheter. I rollen ingår det även att identifiera och utveckla affärscase genom strategiska inköpsprojekt, leverantörsutveckling och kontraktshantering tillsammans med interna och externa intressenter för att öka värdet och minska kostnaderna för organisationen. Rollen präglas av stort egenansvar, många kontaktytor internt som externt. Beroende på affärens fas kommer du att ha direkt kontakt med delar av Saabs företagsledning, försäljningsorganisationen, huvudprojektledare och designorganisationen, vilket skapar korta beslutsvägar och en stor känsla av delaktighet. Avdelningen är i en stark tillväxtfas och utvecklar arbetssätt konstant mot att möta kunders krav på lösningar för effektiv service och support, du kan därför även bidra till utvecklingen av olika verktyg och arbetssätt.

Din profil
Vi söker dig som har arbetat med inköp och/eller försäljning med erfarenhet av förhandling och kontraktsskrivning med internationella leverantörer, vilket är avgörande för att lyckas i rollen. För att bli relevant för tjänsten ser vi att du har en högskolebakgrund inom teknik, ekonomi, juridik och/eller liknande kompetens- och erfarenhetsuppbyggnad. Det är meriterande om du fört dialog med företrädare på ledningsnivå och är van att leda presentationsarbete och argumentera för det du framlägger. Att leda tvärfunktionella projekt förutsätter att du har viss erfarenhet av ledning och styrning av andra. Rollen kräver avancerad samarbets- och kommunikationsförmåga och hög kapacitet att tillägna sig, tillämpa och dela kunskap. Du är en uthållig lagspelare med förmåga att driva en arbetsprocess framåt. Dessutom gör din utmärkta nätverksförmåga dig att kunna genomföra långsiktig utveckling av strategiska affärsrelationer. Vi förväntar oss att du har kunskaper inom affärssystem och andra stödsystem samt besitter goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Ansökningsförfarande
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är initialt ett konsultuppdrag via Skill, med goda möjligheter till förlängning eller övertagande direkt till Saab. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Emma Eriksson på mailadress emma.eriksson@skill.se Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Försäljning, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.