Saab söker rundslipare!

Saab söker rundslipare!

Saabs Maskinverkstad förstärker med en Rundslipare på Svarvavdelningen! Föreställ dig att du tillsammans med andra erfarna kollegor är delaktig i framtagandet av flygplanens vingbalkar! Häftigt, eller hur? Detta är bara ett exempel på vad du som Rundslipare antar i utmaningen på Saab.

Dina arbetsuppgifter

I Maskinverkstaden kommer du att arbeta i en arbetsgrupp med 30 personer, där ni tillsammans arbetar med att bearbeta material så som aluminium, stål och titan. Teamet innefattar CNC-operatörer, maskinoperatörer samt konventionella svarvare. Du kommer arbeta som rundslipare och bearbeta materialet genom slipning i en konventionell maskin. Arbetsuppgifterna är varierande och du har daglig kontakt med olika stödfunktioner så som programmering, kvalité och kontroll.

Dina arbetsuppgifter kommer vara att vara slipning av runda artiklar invändigt och utvändigt, du kommer arbeta med de sista tusendelarna på hål och axlar där cnc-svarven inte klarar de sista finslipet. Man slipar i en rund slipmaskin, det är en äldre konventionell modell idag men den kan komma att bytas ut mot en ny cnc-modell där man kör enklare programmering.

På Maskinverkstaden arbetar cirka 130 personer. Totalt innehåller arbetslaget ca 30 personer och stöttas av två produktionsledare. I din närmsta grupp är ni 8 personer som arbetar främst med konventionell svarvning, men du kommer arbeta själv med just rundslipning.

Din profil

De varierande arbetsuppgifterna kräver att du har erfarenhet av rundslipning och gärna arbetat med både konventionell svarvning och CNC-svarvning. Du är kvalitetsmedveten och självgående. Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga då arbetet innefattar kontinuerlig kontakt med olika stödfunktioner, ibland även på engelska. Arbetsgruppen arbetar med målstyrda grupper och 5S vilket gör att du som person bör vara öppen och initiativtagande för att passa in. Ett krav är att du som person har lätt för att samarbeta med olika typer av människor då allt arbete på avdelningen sker i teamanda. Den goda stämningen i gruppen ser vi gärna att du bidrar till!

Arbetstiderna är förlagda enligt skift.
Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansökningsförfarande

Vill du ta chansen att utvecklas på Saab? Urvalet sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Motivera varför just du skulle passa som Rundslipare!

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare frida.jakobsson@skill.se.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Industri & Anläggning, CNC-Operatör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 24 feb 2021 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är cirka 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Du som kontrollant kommer tillhöra kontrollavdelningen på maskinverkstaden på Saab Aeronautics i Tannefors, Linköping.