Projektingenjör till Shapeline i Linköping

Projektingenjör till Shapeline i Linköping

Projektingenjör till Shapeline i Linköping
Från order till installation hos kund, så kan man kortfattat sammanfatta rollen som projektingenjör på Shapeline. Du är med från första skruv till dess att du installerar en världsledande produkt ute hos någon av våra kunder runt om i världen. Låter det spännande? Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Om företaget
Shapeline AB utvecklar, marknadsför och installerar mätsystem för beröringsfri planhetsmätning i den globala stål- och metallindustrin. Tekniken i systemen, som idag är världsledande, bygger på lasertriangulering och avancerad bildbehandling i realtid för att uppnå optimal prestanda.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som projektingenjör blir du en nyckelperson ute hos våra kunder. Du arbetar självständigt eller i team från tillverkning hos våra underleverantörer via slutmontage och test på Shapeline till färdig installation och integration i stål- och metallverkens processlinor. Systemen innefattar mekanik, optik, elektronik och mjukvara och du jobbar med samtliga delar med stöd från våra experter.

Ditt huvudansvar kommer ligga i att:
– Delta i produktion, uppbyggnad och systemtest innan leverans av Shapeline's system.
– Självständigt utföra installationer, driftsättning samt serviceuppdrag

Ett axplock av vad du kommer göra om dagarna:
– Producera, bygga upp samt testa system innan leverans
– Planera och installera nya system enskilt eller tillsammans med annan Shapeline anställd
– Supporta befintliga kunder på plats, via telefon eller direkt / uppkopplad
– Utbilda kunds personal i Shapeline's produkt, grupper om 1 – 10 personer.
– Fika och umgås med trevliga kollegor och kunder på olika platser i världen

Tjänsten innefattar mycket kontakter med kunder världen över, både via mail/telefon och direkt på plats i verken. Du får ett stort eget ansvar och måste kunna jobba både enskilt och i lag. Tjänsten innebär resande, ca 60-80 dagar, inom och utom Sverige.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har en grund som gymnasie- eller högskoleingenjör alternativt byggt på dig teknisk kunskap under ditt yrkesverksamma liv. Shapeline är i nuläget ett relativt litet företag med 10 anställda. Det innebär att varje medarbetare är en viktig pusselbit och kan påverka företagets framtid i hög grad. Det är därför viktigt att du som söker har ett driv, tar ansvar, och arbetar strukturerat och systematiskt för att säkerställa kvalité i alla led mot kund.

Vidare tror vi att du som person är:
– Skicklig på att hantera flera projekt samtidigt
– Tekniskt intresserad, gärna inom flera områden (mekanik, elektronik, mjukvara) men du behöver inte vara expert
– Vana vid datorer och nätverk
– Införstådd i mekanik- och elritningar

Vad erbjuder vi? Vi erbjuder dig en stimulerande och ansvarsfull roll med stor möjlighet att påverka i ett företag med en världsledande produkt. Du kommer till ett företag som levererat och fortsätter leverera produkter till branschledande kunder, med hög fokus på service och kvalité. Företagskulturen är öppen och hjälpsam. Chef och övriga kollegor står redo för att ge dig de verktyg du behöver för att lyckas och trivas i rollen.

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar Shapeline med Skill. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Rasmus Rosander, rasmus.rosander@skill.se.
Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se. Registrering i vår databas innebär ett enklare rekryteringsförfarande för dig och för oss. Intervjuer och urval sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://skill.se/lediga-jobb/projektingenjor-till-shapeline-i-linkoping/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (5 dagar kvar)