Produktionsteknisk koordinator till Saab Aeronautics i Linköping

Produktionsteknisk koordinator till Saab Aeronautics i Linköping


Är du en person med genuint tekniskt intresse som gillar att arbeta i en problemlösande roll? Är du noggrann och kravställande i ditt arbete så är detta rätt jobb för dig. Som produktionsteknisk koordinator på Saab Aeronautics kommer du arbete med kvalitet och produktionsutveckling.

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Dina arbetsuppgifter
Som produktionsteknisk koordinator, FAI koordinator som den interna titeln är, kommer du tillhöra ett operativt team inom kvalitet och produktionsutveckling på Saab. I rollen som FAI-koordinator kommer du styra och koordinera arbetet med FAI (First Article Inspection) dokumentation, design och produktionsunderlag. Du kommer bland annat vara ansvarig för att processen är korrekt dokumenterad och att FAI anmärkningar tas om hand på överenskommet vis vilket ställer höga krav på noggrannhet. Rollen innebär att du ansvarar för produktionsstöd, hantering av produktionsstopp i verksamheten samt effektivisering av produktion. Arbetet innebär även att, utifrån konstruktions- och produktionsförutsättningar, justera produktionsmetoder med beskrivande och styrande underlag som till stor del handlar om dokument och 3D-ritningar. Du kommer att tillhöra en mindre grupp kollegor där samarbete är nyckeln till framgång. Tjänsten är placerad i Tannefors, Linköping och arbetstiden är förlagd på dagtid med möjlighet till flex.

Din profil
Rollen kräver att du har ett intresse för teknik och vi ser att du drivs av effektivisering och förbättring. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom produktionsarbete, produktionsteknik och/eller mekanisk konstruktion. Du behöver kunna läsa och förstå 3D ritningar och erfarenhet av att arbeta i affärssystem/ERP är meriterande. För att trivas i rollen är du en kommunikativ person som vågar ställa krav på din omgivning. Du trivs att arbeta i team och hjälper gärna dina kollegor på ett prestigelöst sätt. Rollen kräver att du är noggrann och har ett högt konsekvenstänk. Du trivs att arbeta i en processtyrd organisation där regelverken är en mycket viktig del av arbetet. Ett krav för tjänsten är goda svensk- och engelskkunskaper i både tal och skrift. Alla arbetsdokument är på engelska. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande
Urvalet kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är ett konsultuppdrag hos Skill med goda möjligheter till förlängning alternativt anställning direkt på Saab efter en tids inhyrning. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Jerner, isabelle.jerner@skill.se. Välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 10 dec 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.