Materialingenjör till Element

Materialingenjör till Element

Vill du arbeta med kvalificerade utredningar och provning mot kunder som FMV, Saab, Koenisegg med flera? Då kan vi ha tjänsten du söker! Element söker Materialingenjör med inriktning smörjmedel till deras laboratorium i Linköping.

Om företaget
Element Materials Technology erbjuder oberoende ackrediterad provning, utredning och utbildning inom material- och processteknik. Vi har djup teknisk expertis inom våra verksamhetsområden som består av bl.a. metalliska material, polymera material, driv- och smörjmedel samt oförstörande provning. Våra kunder finns inom flera segment såsom flyg-, försvarsindustri, petrokemi samt inom energi och transportsektorn, framförallt i norden men även globalt. Vi är 120 anställda och finns i Linköping, Nyköping och Karlskoga.
Över 30 års erfarenhet har gjort Element Materials Technology till ett välrenommerat företag och vi söker ständigt nya vägar för att överträffa våra kunders behov och förväntningar.

Dina arbetsuppgifter
Element söker en Materialingenjör inom området Driv- och smörjmedel. Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta med kvalificerade utredningar och provning, där du kan utvecklas tillsammans med erfarna kollegor inom ditt eget och andra teknikområden. Du kommer jobba på vårt laboratorium i Linköping- Malmslätt, i nära samarbete med 20 kollegor. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO/IEC 17025.

Arbetet innebär nära kontakter med kunder, spännande teknikutmaningar och möjlighet till utveckling. Hos Element jobbar landets främsta experter inom tillämpad material- och processteknik, med teknisk konsultation och med egna laboratorieresurser. Ditt arbete präglas av ett stort kundfokus, där leverans i tid med rätt kvalitet är viktigt

Ett axplock av vad du kommer göra om dagarna:
  • Utföra uppdrag utifrån de förfrågningar som kommer in från våra kunder
  • Driva projekt från start till mål, vilket innebär att självständigt planera, driva och utvärdera provningsprogram och utredningar för våra kunders räkning
  • Utveckla tjänsteutbudet för att ytterligare hjälpa våra kunder
  • Kurslärare inom ämnesområdet
Din profil
För att du ska vara framgångsrik och trivas i rollen tror vi att du har ingenjörsexamen inom kemi, materialteknik eller motsvarande och några års erfarenhet av arbete kopplat till tribologi. Som person har du lätt för att samarbeta med andra och ser värdet i laget, kunden och kvalitén i produkten ni levererar.

Utöver ovanstående tror vi att du:
  • Har ett intresse för teknik samt förmåga att applicera ett vetenskapligt resonemang på tekniska problem
Det är starkt meriterande om du:
  • Tidigare arbetat med driv- och/eller smörjmedeltekniska frågor eller har erfarenhet från försvarsindustri eller Försvarsmakten/FMV
Sökord: FLT, CM, Fuel, Lubricants testing, Condition control, Tribologi

Ansökningsförfarande
Våra medarbetare är vår viktigaste och främsta resurs. Vi sätter stort värde i att vara en jämställd och attraktiv arbetsgivare och arbetsplats i vårt mål att bli världens mest ansedda provningspartner. I alla rekryteringar baseras urvalet av lämpliga kandidater på individuella kvalifikationer, utan hänsyn till etnicitet, ålder, religion, kön, nationalitet, ev. funktionsnedsättning och i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. I denna rekrytering samarbetar Element med Skill. Välkommen att ställa frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Rasmus Rosander på Skill tel. 0721-412848 eller Rasmus.rosander@skill.se.

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Materialteknik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://skill.se/lediga-jobb/teknik-jobb/materialingenjor-till-element/
Sista ansökningsdag 4 okt 2020 (9 dagar kvar)