Mätkontrollanter till Saab Aeronautics i Linköping

Mätkontrollanter till Saab Aeronautics i Linköping


Brinner du för kvalitet och vill arbeta på ett spännande och innovativt företag som ligger i framkant inom teknik? Vi söker nu fler kontrollanter till Saab i Tannefors, Linköping.

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Mest känt av dessa är Gripen där Aeronautics har ett helhetsansvar från utveckling till försäljning och även support på sålda flygplan.

Dina arbetsuppgifter
Avdelningen består av cirka 40 medarbetare där man nyligen utökat antalet maskiner och nu fyller på med ytterligare personal. Som kontrollant kommer du arbeta med kontroll och mätning av svarvade eller frästa detaljer på avdelningen. Du hanterar mätmaskiner och dokumenterar löpande. Vi söker två medarbetare till avdelningen, där ett av behoven är i mätmaskinshallen. Mätmaskinen du främst arbetar med är Zeiss- eller Hexagon-maskin men även andra mätmaskiner och verktyg kan komma att användas. Den andra medarbetaren kommer arbeta mer med manuell testning av detaljer där du får använda dig av många olika mätdon och andra maskiner. Du arbetar med att utveckla och förbättra kontrollavdelningen tillsammans med kollegor inom gruppen, och Saab är en arbetsgivare som är mån om att utveckla sin personal med interna utbildningar och kunskapsdelning inom gruppen löpande. I rollen ingår kontakt med andra kollegor på olika avdelningar vid behov. Du arbetar med daglig styrning 5:S och målstyrning. Då vi söker flera personer kan arbetstiden vara förlagd enligt 2-skift alternativt ständig natt.

Din profil
Vi söker dig med utbildning från tekniskt gymnasium eller högskola med relevant inriktning alternativt erfarenhet som anses motsvarande. Andra krav för tjänsten är: - Erfarenhet och/eller intresse av CNC, svarv eller fräs - Erfarenhet av egenkontroll inom tillverkningsindustrin - Intresse för kvalitet och mätteknik - Mycket goda datorkunskaper, Office-paketet - Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift Har du erfarenhet av att arbeta som mättekniker/kontrollant tidigare är det mycket meriterande. Som person bör du vara kvalitetsmedveten och noggrann. Vi ser gärna att du är självgående men trivs att arbeta i grupp och är lyhörd mot andra och kan ställa frågor vid behov. Du kan arbeta utifrån givna arbetsinstruktioner och är ansvarstagande i att fullfölja ditt arbete. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande
Vill du ta chansen att utvecklas på Saab? I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Tjänsten är ett konsultuppdrag med start enligt överenskommelse. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Jerner, isabelle.jerner@skill.se. Vi arbetar löpande med urvalet så sök tjänsten redan idag!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 10 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.