Key Account Manager med erfarenhet från tillverkningsindustrin

Key Account Manager med erfarenhet från tillverkningsindustrin

För kunds räkning i Motalatrakten söker vi nu dig med bakgrund i tillverkningsindustrin som letar efter en ny utmaning som Key Account Manager. Trivs du med att skapa och upprätthålla goda kundrelationer? Har du ett gott sinne för affärsmöjligheter och drivs av att skapa värde? Då tycker vi att du ska fortsätta läsa!

Dina arbetsuppgifter

Som Key Account Manager på rörande företag kommer du i första hand att hantera och underhålla företagets viktigaste kundkonton. I rollen kommer du även upprätthålla kunskaper och uppmärksamma konkurrerande produkter och tjänster, prissättningsstrukturer samt övergripande styrkor och svagheter för att sedan kunna fastställa hur de på bästa sätt kan förvaltas samt motivera nyckelkunderna till att fortsätta affären.

Vidare ansvarar Key Account Managern för att en lönsam försäljningsvolym upprätthålls och att de strategiska målen för varje nyckelkund uppnås. Du kommer även att vara ansvarig för värdering, förtydligande och validering av kundernas behov på en kontinuerlig basis och se till att en hög kundnöjdhet upprätthålls utifrån företagets standarder.

Key Account Managern kommer även att regelbundet följa upp med kunderna gällande beställningar av företagets produkter i god tid för att få feedback gällande kundernas belåtenhet samt uppmärksamma eventuella förbättringsområden i säljarbetet. På företaget i fråga leder Key Account Managern också utvecklingen av lösningar för det identifierade förbättringsområdet samt koordinerar samarbetet med andra berörda parter internt.

Din profil

För att passa i rollen tror vi att du har en universitetsexamen i exempelvis business management, maskinteknik eller annan ingenjörsutbildning alternativt att du har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du bör ha minst ett par års erfarenhet av kundkontoansvar, från tillverkningsindustrin. Då företaget har flertalet internationella kunder är flytande kunskaper i engelska ett krav, i både tal och skrift. Det är meriterande om du även är flytande i andra europeiska språk, så som tyska eller spanska.

Vidare tror vi att du är en strukturerad, analytisk och självgående person som är duktig på att skapa nya relationer samt har en god förmåga att förvalta de redan befintliga kundrelationerna. Du har en problemlösande attityd samt en förmåga att fatta välgrundade och lönsamma beslut samt bevisat att du uppfyllt eller överträffat affärsmål. Avslutningsvis tror vi att du har en god teknisk förståelse och är van vid att hantera internationella affärsrelationer.

Här erbjuds du en spännande och utvecklande roll i ett välmående företag med mycket goda framtidsutsikter. Här finns ett stort engagemang bland de anställda och en positiv företagskultur där personaltrivsel genomsyrar företaget. Här finns även fina förmåner så som tjänstebil, därav är körkort ett krav.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar kunden med Skill. Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag! Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Karlsson 013- 473 20 68 alt alexandra.karlsson@skill.se.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 16 apr 2021 (6 dagar kvar)