Head of Accounts Payable till Saab

Head of Accounts Payable till Saab


Vi söker nu dig som vill jobba som chef på Accounts Payable. Har du ett driv och engagemang och vill coacha medarbetare för att tillsammans med verksamheten leverera i det operativa uppdraget och utveckla de finansiella processerna. Ta nu chansen att sök tjänsten redan idag!

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Accounts Payable är en av fem avdelningar under Accounting Services. Accounting Services är Saabs Shared Service Center (SSC) för att förse affärsområdena med tjänster avseende leverantörsreskontra, kundreskontra, kassahantering, redovisning, månads- och årsbokslut och finansiella system. Accounting Services omfattar cirka 55 medarbetare och vi är en del av Saabs Finance funktion. Vid sidan av det operativa arbetet lägger vi stor vikt vid att ständigt arbeta med att, tillsammans med verksamheten, utveckla, homogenisera, digitalisera och effektivisera våra processer och dess systemstöd, med helheten för Saab i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Som en del av Accounting Services kommer du att driva, forma och utveckla processen för leverantörsfakturahantering och dess systemstöd inom Saab. Vi ser förändring som en positiv del av vår vardag och utvärderar löpande vår egen process för att ständigt förbättras. Du leder och fördelar det operativa arbetet, har personalansvar, driver utvecklingsfrågor inom processen Purchase to Pay, specifikt inom Accounts Payable. Utöver chefsuppdraget ingår kartläggning, utredning och omvärldsanalys i dina uppgifter. Du ingår i Accounting Services utökade ledningsgrupp. Accounts Payable (idag totalt 18 medarbetare) löpande arbetsuppgifter omfattar i huvudsak: - Leverantörsfakturahantering inklusive arbete med koppling till Peppolnätverket - Utbetalningar av leverantörsfakturor - Hantering av påminnelser och inkasso - Bokslut/Kontoavstämningar - Tidsupport till verksamheten - Övriga ekonomiska uppgifter på avdelningen - Utveckling och digitalisering av vår process i både det stora och det lilla

Din profil
Du har utbildning inom ekonomi, gärna med eftergymnasial påbyggnad, samt erfarenhet av ledarskap alternativt tidigare chefsuppdrag. Vi ser gärna att du har god kunskap om Purchase to Pay processen med fördjupning inom leverantörsreskontradelen och även i ERP-system generellt. Erfarenhet av Unit4 ERP/Agresso är meriterande. Du är strukturerad och van att prioritera mellan uppdrag och tillsätta rätt resurser för olika ändamål. Ditt förhållningssätt är lösningsorienterat och du har en god helhetssyn. Du har förmåga att knyta bra relationer till andra människor och funktioner samt är duktig på att hitta gemensamma möjligheter till förbättring. Tydlighet är viktigt för att på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla avdelningens budskap ut mot verksamheten likväl som förändringsledning inom gruppen. Med ett starkt, tydligt och coachande ledarskap skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas i ett klimat som inspirerar till utveckling, verksamhetsfokus, engagemang och nära samarbeten. Du är inte rädd för att fatta beslut inom ditt uppdrag och drivs av att ständigt utveckla och förbättra. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Du behärskar engelska och svenska både i tal och i skrift.

Ansökningsförfarande
Du kommer till en början arbeta som konsult med mycket goda möjligheter till anställning direkt på Saab efter en tids inhyrning. Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Jonna Svenson, jonna.svenson@skill.se

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.