Elektronikingenjör till Flex i Mjärdevi

Elektronikingenjör till Flex i Mjärdevi

Är du en kreativ person som trivs i sammanhang som uppmuntrar nytänk, idéer och utveckling? Hos Flex får du en riktigt spännande vardag där du arbetar med olika typer av projekt kopplat till IoT. Tillsammans med kompetenta (och trevliga) kollegor arbetar du nära dina produkter och följer dessa från idéstadie till volymproduktion. Ni ansvarar för att ta fram det som inte redan finns! Låter det intressant?

Om företaget
Flex i Linköping arbetar med design & produktutveckling och kan erbjuda sina kunder helhetslösningar utifrån konceptet "Sketch to Scale". Det innebär att de utifrån kundens önskemål utvecklar, designar, tar fram prototyper och testar produkten som sedan kan tillverkas i någon av deras volymfabriker runt om i världen. På Designcenter i Mjärdevi Linköping, med drygt 90 medarbetare, erbjuder de sina kunder en unik service med kompetens inom mekanik, hårdvara, mjukvara, test och verifiering. De fokuserar på produkter inom segmenten "connected devices" och "cloud solutions" och har, tack vare engagerade medarbetare, hjälpt flertalet välkända företag att lyckas på sin marknad. Det är högst sannolikt att du dagligen använder, eller kanske till och med förlitar dig på, någon av de produkter som Flex varit med och tagit fram.

För mer information besök: https://flex.com/

Dina arbetsuppgifter
I nära samarbete med systemarkitekter, mjukvaruutvecklare och mekanikkonstruktörer utvecklar du tekniskt avancerade produkter från idé till färdig prototyp, men det slutar inte där. Du får även möjlighet att följa din produkt från prototypstadiet ända fram till fullskalig produktion som ofta sker i någon av våra volymfabriker runt om i världen.
Som elektronikingenjör på Flex arbetar du bland annat med:
  • Inbyggda system, elektronik- och hårdvarudesign
  • RF-design, RF-kretsdesign, val av komponenter och integration av RF front-end
  • Simulering av antenndesign med hjälp av HFSS, Optenni lab eller liknande verktyg
  • Produktverifiering och test i laboratoriemiljö
  • Workshops
  • Teknisk dokumentation
För att lyckas i rollen stöds du av 20 kompetenta elektronikingenjörer med goda kunskaper inom elektronik, RF-design, hårdvara, mjukvara och de verktyg som används för att konstruera, testa och verifiera produkter.

Din profil
Vi tror att du som söker har ett genuint tekniskt intresse, är nyfiken på vad framtiden har att erbjuda och en vilja att "finna lösningar där andra ser problem". Dina kollegor och kunder kommer uppskatta dig då du kommer med konstruktiva förbättrings- och utvecklingsförslag och är tydlig i din kommunikation.

Flex levererar tekniskt avancerade produkter och elektronikteamet stöter dagligen på utmaningar kopplat till konstruktion, RF-design, mekatronik med mera. Vi ser därför att du som söker har en relevant hög- eller civilingenjörsutbildning med inriktning elektronik alternativt mekatronik som grund. Du kan komma direkt från utbildningen eller ha jobbat några år. Det viktigaste för oss är att du har ett stort intresse och driv att utveckla produkter av världsklass.

På Flex arbetar man aktivt för att du som medarbetare ska känna att du har de förutsättningar du behöver för att kunna utföra ditt arbete. Du får en gedigen introduktion, en mentor på plats och ständig kompetensutveckling inom ditt område. Du har även stöttning och support av andra funktioner och Designkontor inom Flex samt en portal med tillgång till en mängd olika utbildningar, allt för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll och fortsätta utvecklas i densamma.
I Flexkoncernen ingår cirka 250 000 medarbetare utsprida på verksamheter runt om i världen. Det finns goda möjligheter till utveckling oavsett om du är intresserad av en kunskapskarriär, ledande / coachande positioner eller om du är nyfiken på andra kulturer. Flex passar dig som brinner för morgondagens teknik och vill vara en del av ett företag som utvecklar det som ännu inte har utvecklats.

Sökord: Elektronikingenjör, RF-design, inbyggda system, batteridesign, elektronikdesign, assembler, embedded, inbyggda system, programmering, elektronikkonstruktion, elkonstruktion, antenn, Trådlösa sensornätverk, mikrovågsteknik

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar Flex med Skill. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Pontus Lundquist, pontus.lundquist@skill.se alt. 013- 32 94 15.

Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se. Registrering i vår databas innebär ett enklare rekryteringsförfarande för dig och för oss. Intervjuer och urval sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Pontus Lundquist
Telefon 013- 32 94 15
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 maj 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.