Business Controller

Business Controller

Business Controller
Vi söker en business controller som trivs bäst i en affärsnära roll där fokus ligger på hur analys av siffror kan påverka framtiden snarare än beskriva historien!

Element har påbörjat ett stort förnyelse- och förändringsarbete och du kommer vara en nyckelspelare i den förändringsresan. Vi törs lova att det kommer att bli både utvecklande och lärorikt, välkommen till oss!

Om företaget
Element Materials Technology erbjuder oberoende ackrediterad provning, utredning och utbildning inom material- och processteknik. Vi har djup teknisk expertis inom våra verksamhetsområden som består av bl.a. metalliska material, polymera material, driv- och smörjmedel samt oförstörande provning. Våra kunder finns inom flera segment såsom flyg-, försvarsindustri, petrokemi samt inom energi och transportsektorn, framförallt i norden men även globalt. Vi är 120 anställda och finns i Linköping, Nyköping och Karlskoga. I Linköping sitter våra stödfunktioner i form av Ekonomi, HR, Inköp och Teknisk affärsutveckling.

Över 30 års erfarenhet har gjort Element Materials Technology till ett välrenommerat företag och vi söker ständigt nya vägar för att överträffa våra kunders behov och förväntningar.

Dina arbetsuppgifter
Rollens fokus kommer ligga på att stötta verksamheten och vår försäljningsorganisation i att analysera verksamhet och utveckla våra affärers lönsamhet. Du gör också kontinuerlig analys av månadsbokslut samt all rapportering kopplat till det. Du ska utveckla och effektivisera våra processer och arbetssätt tillsammans med övriga teamet.

Rollen i korthet:
  • Medverka i bolagets affärsutveckling
  • Kontinuerligt analysera företagets ekonomi och aktivt jobba med marginalförbättring
  • Ekonomisystemet och dess underprocesser
  • Ta lead i budget- och prognosarbete
Du arbetar integrerat med såväl koncernfunktioner i UK som med operations managers i verksamheten. Utöver det arbetar du nära vår försäljningsorganisation samt ledningsgruppen för Element Materials Technology. Du ingår i en ekonomifunktion bestående av en handfull kollegor och som leds av Finance Manager.
Hos oss värderar vi säkerhet, samarbete, integritet och proffsighet i allt arbete vi utför.

Din profil
Vi söker dig som har några års erfarenhet från en roll som controller med goda kunskaper inom redovisning och ekonomiuppföljning samt erfarenhet och/eller intresse för business controlling. Du har sannolikt en högskoleutbildning inom ekonomi.
För att trivas i rollen bör du uppskatta en bredd i arbetsuppgifterna och du är prestigelös i vem som gör vad i teamet. Du har en god förmåga att växla mellan de stora penseldragen och de små detaljerna. Du är bra på att kommunicera siffror på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Mycket god svenska och engelska i såväl tal som skrift är självklart.
Placeringsort Linköping

Ansökningsförfarande
Välkommen att ställa frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Lena Johansson på Skill tel. 0708-52 32 36 eller lena.johansson@skill.se.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://skill.se/lediga-jobb/business-controller/
Sista ansökningsdag 30 apr 2020 (26 dagar kvar)