Trainee som ekonom till Siemens Energy

Trainee som ekonom till Siemens Energy

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens Energy
Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.
Till Siemens Energy AB i Finspång rekryterar vi nu IT- och konstruktörstraineer till avdelningarna Orderkonstruktion och Utveckling & Standard.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer också att stödja Siemens Energys CFO i viktiga frågor och speciella projekt och du kommer digitalisering vid rapportering och användning av digitala verktyg som Project Dash, Tableau och Alteryx.

Du kommer du att arbeta nära tillsammans med kollegor i Sverige, USA, Tyskland, Storbritannien, men också med andra kollegor runt om i världen. Bland annat kommer du att stödja och styra upprättandet och analysen av projektportföljrapporteringen från Gen-ledda divisionens industriella gasturbiner och kommer att arbeta nära med ledningen för IGT-funktionen Global Customer Operation. Dessutom är du till stor del ansvarig för skapandet av ledningsrapporteringen för den globala kundverksamheten för Generation Industrial Gas Turbines.

Du kommer att arbeta med viktiga ämnen som projektprognoser, kvalitetssäkring av finansiella data, projektrisker och möjligheter och deras inverkan på de viktigaste finansiella KPI:erna.

Sammantaget, en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter!

Traineeprogrammet
För att säkra kompetensen av framtidens ekonomer och ingenjörer genomför vi detta traineeprogram under 12 månader. Traineeprogrammet innebär att du får möjlighet att varva utbildning med praktiskt arbete i flera olika områden inom Siemens Energys finansavdelning samt andra verksamheter. Du får en djup utbildning i de olika system du kommer arbeta med men också övergripande kunskap om Siemens Energys organisation, processer och arbetssätt etc. Du kommer arbeta med människor från hela världen och få möjlighet att utveckla och fördjupa din kompetens. Du kommer vara anställd av Skill och tillhöra en Siemens Hub med andra traineer. Som trainee och del av Siemens Hub ges du möjlighet att arbeta på distans från Norrköping i ett lokalt Work Space ett par dagar/vecka. När traineeprogrammet är slut fortsätter du arbeta på finansavdelningen i den ordinarie verksamheten som konsult.

Traineeprogrammet startar måndag 1 oktober.

Din profil

Du har en examen inom företagsekonomi, Kandidat, Magister eller en Master. Gärna med inriktning mot business administration.

Du är driven, ambitiös och har god förmåga att arbeta i ett team och förmåga att klara av hög arbetsbelastning när sådana situationer kan uppstå. Du vet vad du ska prioritera och ta ansvar, är detaljerad när det behövs och se till att leverera i tid och med rätt kvalitet.

Du gillar att arbeta med olika IT-verktyg och data. Du har erfarenhet av att arbeta i MS Excel. Det är meriterande om du har kunskap i Tableau, Alteryx, SAP och i PD2-systemet.

Du kan kommunicera på engelska, både muntligt och skriftligt. Andra språk är meriterande.

Ansökningsförfarande

Rekryteringen sker via Skill. Urvalet kommer att ske löpande så sök tjänsten redan idag via Skills hemsida www.skill.se. Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare David Herrwaldsson, david.herrwaldsson@skill.se, 011-19 94 71 eller Tilde Olsson, tilde.olsson@skill.se, 08-120 971 77

Välkommen med din ansökan!

Om oss

SKILL är ett bemannings- och rekryteringsföretag med en växande nationell närvaro. Våra ägare, som är 18 industriföretag, tre kommuner och ett regionförbund, vill att vi arbetar med att säkerställa att industrin får kompetensförsörjning av högsta kvalitet. En viktig del i detta är att hjälpa våra kunder att rekrytera rätt kompetens till sitt företag.

I vårt uppdrag ligger också att vara engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungera som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk. SKILL har idag kontor i Linköping, Norrköping, Motala, Jönköping, Stockholm, Göteborg och Karlskrona. Dessa kontor bemannas av sammanlagt ett 60-tal personer. Över 1000 konsulter är uthyrda till våra kunder och vi gör flera hundra rekryteringar direkt till kund under ett år.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 31 aug 2021 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens Energy arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.