Laboratorietekniker till Scandinavian Biogas

Laboratorietekniker till Scandinavian Biogas

Scandinavian Biogas söker en laboratorietekniker med intresse för data och teknik till verksamheten i Linköping

Har du erfarenhet från laboratoriearbete och ett stort intresse för hållbarhet, tekniska lösningar & processindustri? Söker du en roll med varierande arbetsuppgifter kopplade till laborativt arbete med fokus på laboratorieutrustning, laboratorieinstrument samt service och underhåll? Scandinavian Biogas söker en problemlösare, som ska ansvara för underhåll av teknisk utrustning samt felsökning- och utveckling av program avsedda för insamling av data, till sitt analytiska laboratorium.

Scandinavian Biogas är en av Nordens största privata producenter av biogas. De bidrar till en bättre och mer hållbar miljö och arbetar för att bidra till en renare värld. Verksamheten står inför en spännande utvecklingsfas med många långsiktiga investeringsprojekt som gör att de ser positivt på framtiden.

Ditt anställningserbjudande

I rollen som laboratorietekniker ingår du i ett positivt, kompetent och engagerat R&D team, som idag består av fem personer med geografisk placering i Linköping.

R&D teamet stödjer befintliga anläggningar i arbetet mot att skapa en effektivare produktion av biogas och biogödsel samt arbetar med utvärdering av nya substrat/substratblandningar för framtida applikationer. Du erbjuds möjligheten att arbeta med modern teknik och innovation i en positiv och entreprenöriell anda. Du kommer bland annat att få ansvar för underhåll och service av tekniska utrustningen och jobba med praktisk problemlösning.

Dina arbetsuppgifter

Som Laboratorietekniker på Scandinavian Biogas har du ansvar för att upprätthålla funktionaliteten av vår laboratorieutrustning och tillsammans med övrig personal arbetar experimentellt med olika frågeställningar kopplat till biogasproduktion.
  • Arbeta med labbets testutrustning, underhålla dagliga loggar, uppgradera samt kalibrera utrustningen samt verifiera dess funktionalitet.
  • Ansvara för underhåll av teknisk utrustning samt utveckling av och felsökning kopplat till insamling av data.
  • Implementera nya metoder i vårt laboratorium och vid uppskalning av pilotprojekt.
  • Självständigt genomföra analysarbete enligt fastställda metoder som ett led i substrat- och processutvecklingen inom företaget.
  • Utvärdera genererad data och sammanställa rapporter.
  • Hantera löpande forskning- och utvecklingsarbeten och på uppdrag från R&D manager genomföra projektarbeten av mindre art.
Värt att veta

I denna roll kommer du bland annat utföra rutinmässiga laboratorieuppgifter, agera vid provmottagning, provsortering samt provbearbetning. Du kommer arbeta med olika typer av organiskt avfall och biomassa vilket gör att vaccinationer krävs av hälsa- och säkerhetsskäl.

Då du arbetar med support kan resor till våra anläggningar förekomma, men du kommer främst att stödja laboratorietekniker och processingenjörer på anläggningarna vid provtagning och processkontroll. Det är viktigt att du har ett tekniskt intresse och en vilja att lära dig nya system samt att du har förmågan att strukturerat felsöka system.
Önskad tillträdesperiod är september 2022.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen behöver du ha viss erfarenhet av laborativt arbete men framför allt söker vi dig som kan komplettera vår kompetens med kunskaper inom programmering / online datainsamling. Du har naturvetenskaplig-teknisk utbildning inom kemi, teknik eller biokemi/bioteknik. Erfarenhet från processindustri är meriterande.

Det är viktigt att du har ett tekniskt intresse, en vilja att lära nytt och en förmåga att strukturerat felsöka system. Grundläggande kunskaper inom programmering är ett krav. Kunskaper inom NodeJs, Python eller motsvarande är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och prestigelös. Du trivs med att arbeta i team och har samtidigt ambitionen och förmågan att ta ansvar och driva ditt arbete framåt. Det är även viktigt att du har en positiv inställning till den blandningen av rutinarbete och praktisk problemlösning, som en liten arbetsplats innebär. Du är en problemlösare med goda kunskaper om funktioner och principer inom digital elektronik samt IT.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Administration, Teknik & Ingenjör, Databasadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 1 juni 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech