Redovisningschef till Sandbäckens

Redovisningschef till Sandbäckens

Sandbäckens fortsätter att växa inom installationsbranschen med ett tydligt mål att inom några år vara en av Nordens största aktörer. Planen för att nå målet är en kombination av organiskt tillväxt samt uppköp av mindre och större bolag. Nu söker Sandbäckens en redovisningschef för bolagsredovisningsavdelningen, som vill vara med på denna tillväxtresa och arbeta i en dynamisk organisation under stor utveckling. Du kommer att ingå i Sandbäckens ekonomifunktion, som utöver bolagsredovisningsavdelningen, består av koncernredovisning och business control. Rollen är ny och ska koordinera den fortsatta utvecklingen av bolagsredovisningsavdelningen i Linköping. Rollen innebär ett personalansvar för 4 personer och du kommer att rapportera till CFO.

Förutom daglig ledning av redovisningsavdelningen syftar denna roll till att med hög närvaro och energi ta vara på och utveckla den gedigna kunskap medarbetarna i teamet besitter. I rollen ingår att strukturera, effektivisera och dokumentera processer men även strategiska framtidsfrågor med syfte att utveckla avdelningen och affärssystem och rusta för fortsatt tillväxt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Redovisningschef:
  • Ansvara och vara ledare för det dagliga operativa arbetet inom bolagsredovisningsfunktionen
  • Driva och utveckla redovisningsprocesserna
  • Aktivt delta i det månatliga och årliga bokslutsarbetet av Sandbäckens ca 40 bolag
  • Ansvara för den strategiska utvecklingen av bolagsredovisningsfunktionen
  • Systemansvarig för Sandbäckens affärssystem Unit4/Agresso
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har mångårig erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som redovisningschef med ledaransvar. Meriterande är: Aktivt arbetat med processutveckling i bokslutsarbete och intresse för affärssystem.

Dina personliga egenskaper och vad företaget kan erbjuda dig:

Du trivs i en ledande position där du tar ansvar för att coacha och utveckla medarbetarna och axlar det övergripande perspektivet kopplat till ekonomiprocesser, regelverk samt utveckling/anpassning av system.

Placeringsort: Linköping

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

"Redovisningschef"; "Accounting Manager"; "Head Of Accounting"; "Gruppchef Redovisning";
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sandbäckens är en av Sveriges ledande leverantörer inom innovativa och funktionella fastighetstekniska lösningar.


Verksamheten är specialiserade på entreprenader och service inom bland annat teknikområdena VS, medicinska gaser, komfortkyla, sprinkler, brandskydd (vattendimma, gassläck) fjärrvärme och fjärrkyla. Inom koncernen finns även kompetens och erfarenhet av konstruktion och projektering samt teknikområdena el, ventilation och fastighetsautomation.

Koncernen består i dag av över 30 specialiserade dotterbolag som tillsammans är etablerade på över 40 orter runt om i Sverige. Totalt består Sandbäckens-koncernen av nästan 900 medarbetare.

I den större koncernen Nimlas ingår utöver Sandbäckens även den finska systerkoncernen QMG. Totalt omsätter bolagen nära 4 mdr kr och har cirka 2000 anställda.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm 070-712 98 08 eller Johan Jellheden 076-629 29 37. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.