Redovisningschef till Samhall AB, Linköping

Redovisningschef till Samhall AB, Linköping

Samhall rekryterar en erfaren redovisningschef till deras Shared Service Center i Linköping och vi på Meritmind har fått förtroende at hjälpa dem med tillsättning av denna attraktiva roll.

Vi önskar komma i kontakt med dig som anses vara en guru inom redovisning och som hela tiden vill utveckla dig själv och dina medarbetare inom området. Du lockas av att få arbeta på en modern ekonomiavdelning i en föränderlig miljö, där du tillsammans med ledningsgrupp hanterar både operativa och legala frågeställningar.

Samhall kan erbjuda dig ett arbete i en organisation som präglas av teamwork, utveckling, servicekänsla och struktur. Här får du möjlighet att vara verksam hos en av Sveriges största arbetsgivare, välkommen med din ansökan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

På Samhalls Shared Service Center arbetar det i dag över 60 personer i en väl fungerande matrisorganisation. Som redovisningschef säkerställer du att redovisningsavdelningen håller hög kvalité och den servicenivå som interna kunder efterfrågar. Du har ett ansvar för att bolagets redovisning sker enligt gällande lagar och god redovisningssed samt fastställda rutiner och riktlinjer.
 • Leda, samordna och utveckla den månatliga bokslutsprocessen/ rapportering
 • Föreslå och utveckla processer och rutiner gällande intern och extern redovisning/ rapportering
 • Ansvar för det operativa arbetet med bolagets interna kontroll
 • Ansvar för det operativa arbetet med bolagets externa rapportering, såsom delårsrapporter, årsredovisning samt rapportering till myndigheter/ intressenter
 • Ansvar för att säkerställa den månatliga rapporteringen av moms och uppbörd.
 • Ansvar för det operativa arbetet med bolagets deklaration och skatteberäkning
 • Ansvar för att utveckla och skapa interna rapporter (budget och utfall) i enlighet med ledningens och verksamhetens behov.
 • Delaktighet i bolagets interna rapportering, såsom styrelsematerial
 • Ansvar vid verksamhetsöverlåtelser, säkerställa korrekt redovisning och skattehantering
 • Samordnande vid framtagande av Hållbarhetsredovisning avseende miljö och HR-relaterad statistik.
Rollen innefattar personalansvar för nio personer och du rapporterar till Chef Shared Service Center.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomiområdet på högskolenivå, och vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av liknande position från en större ekonomiavdelning med hög transaktionstäthet och/ eller erfarenhet från en revisionsbyrå. Du är väl förtrogen med de lagar och regler som gäller inom redovisning (K3 och IFRS) och har erfarenhet av externrapportering, såsom framtagande av delårsrapport och årsredovisning. Dina kunskaper inom skatt- och moms är goda. Vidare vill vi även att du har god erfarenhet av leda och utveckla dina medarbetare genom ett coachande ledarskap.

Personliga egenskaper

Som anställd på Samhall bidrar du till kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta samt ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. Det är därför viktigt att du delar Samhalls grundläggande värderingar och verksamhetsidé. Som redovisningschef är du inte bara riktigt vass inom redovisning utan beskrivs även som en person med hög analytisk förmåga som har lätt för att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du delar gärna med dig av din kunskap och ser det som en självklarhet att supportera linjen gällande redovisningsrelaterade frågor. Din förmåga att självständigt planera, genomföra och utveckla arbetet inom teamet är god och du beskrivs som en härlig person som sprider arbetsglädje. Ditt ledarskap kännetecknas av handlingskraft med god förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Företaget erbjuder även flexibilitet i rollen, en timme i veckan för friskvård och istället för kläm- och halvdagar har man ett antal timmar att använda när man väljer det.

Placeringsort

Linköping

Om Samhall

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med närmare 25 000 på cirka 600 orter och omsätter över nio miljarder kronor per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. Samhall kan erbjuda dig ett arbete i en organisation som präglas av utveckling, servicekänsla och struktur. I samband med att vi ser över vår ekonomifunktion i Linköping kan du vara den som erhåller denna nya chefsposition. Vi har under 2019 bytt affärssystem och kommer under 2020 implementera flertalet nya system bl.a. ny inköpsmodul. Som anställd på Samhall bidrar du till kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta samt ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. Det är därför viktigt att du delar Samhalls grundläggande värderingar och verksamhetsidé.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Business controller, Financial controller, Group controller, FP&A, redovisningsspecialist, redovisningschef, redovisningskonsult, bokslut, senior redovisningsekonom, redovisning, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, koncernredovisningschef, koncernredovisningsekonom, fastighetsekonom, bolagsansvarig, bolagsekonom, ekonom, junior redovisningsekonom
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)