Strategisk inköpare till Saab

Strategisk inköpare till Saab

Är du en erfaren och engagerad inköpare som uppskattar att arbeta mot uppsatta mål och tidsplaner? Vi söker nu en strategisk inköpare med högteknologiskt innehåll till Saab Aeronautics i Linköping.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som strategisk inköpare kommer du vara ansvarig och den främsta kommersiella kontakten mot två strategiska leverantörer inom området kylsystem och flygmotorer. Det ingår att kontinuerligt utveckla och upprätta strategier för din leverantörsbas samt förhandla, aktivt hantera och vidareutveckla leverantörsavtal. I arbetsuppgifterna ingår det även att upprätta förfrågan, utvärdera offerter, förhandla och upprätta inköpsorder. Även kostnadsanalyser samt identifiera och kontinuerligt hitta kostnadsbesparingar ingår.

Fokus i rollen är att säkra att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner följs och uppfylls. Som inköpare kommer du ha många kontakter både internt och externt för att tillsammans säkra engagemanget för nuvarande och framtida processer.

Din profil

I rollen ingår det att driva och medverka i tvärfunktionella team, vilket kräver att du är kommunikativ och har en fallenhet för att skapa relationer samt bygga och underhålla ditt nätverk. Du har god förmåga att arbeta självständigt likväl som i team och kan driva på ditt arbete på ett professionellt vis.

Vi söker dig som har formell utbildning inom inköp och några års erfarenhet av inköpsarbete, med fördel inom tillverkande industri med internationella kontakter. Du ska ha deltagit eller ansvarat för förhandlingar och kontraktsskrivningar tidigare. Krav för tjänsten är att kunna kommunicera professionellt både på svenska och engelska samt meriterande med kunskaper i affärssystemet IFS och/eller SAP.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

Urvalet påbörjas under vecka 33, skicka in din ansökan på www.skill.se. Detta är initialt ett konsultuppdrag om cirka ett år via Skill, med goda möjligheter till förlängning eller övertagande direkt till Saab.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Emma Eriksson på mailadress emma.eriksson@skill.se
Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Funktionen Sourcing and Supply äger den kommersiella och strategiska relationen med leverantörerna inom Saabs breda historiska och framtida satsningar inom flyg- och helikopterverksamhet, dvs SK60, HKP15, Saab340/2000, GlobalEye med flera som ej är relaterade till JAS-39 Gripen. Vi ansvarar för anskaffningen och projektledningen av inköpsteam för produkter, system- och eftermarknadslösningar samt utbildning. Vi befinner oss i mitten av flera megaprojekt och vår funktion är central för företagets förmåga att fortsatt leverera GlobalEye till sitt första kundland samt att säkra långa livscykler för alla våra flygande produkter. Våra åtaganden mot det svenska försvaret ökar och vi bygger nya utbildningslösningar inom helikoptersupporten.

Funktion består av sektionerna Strategiskt inköp och Supply Chain, samt Leverantörskvalitet som samarbetar tätt inom leverantörsteam ofta i direkt samspråk med affärsägarna, vilket är nyckeln till en snabbfotad och respekterad organisation hos våra projekt- och programägare. Vi har ett gott renommé som en grupp med god sammanhållning, trevlig arbetsmiljö och förmåga för innovationer, som är centralt för att fortsatt driva effektiva affärer.