Rekryteringskonsult till Saab i Linköping

Rekryteringskonsult till Saab i Linköping

Vill du vara med och bidra inom ett av Saabs strategiska nyckelområden? Du kommer att ingå i en funktion med ansvar för tjänster och processer inom rekrytering i Sverige. Ledstjärnan är att öka HR-funktionens förmåga att möta nuvarande och framtida krav genom att driva arbetet mot förenklade processer, effektivare system och ökad digitalisering.

Dina arbetsuppgifter

Som rekryterare kommer du att coacha rekryterande chefer och övrig organisation i hur Saab ska arbeta med rekrytering. Du kommer arbeta utifrån kompetensbaserad rekrytering vilket präglar hela ditt arbetssätt. Du kommer ansvara för att:
  • rekryteringsprocessen följer Saabs standarder och rutiner
  • stötta och coacha rekryterande chefer i rekryteringsprocessen
  • göra kravprofil och skriva annons
  • säkra ett bra kandidatunderlag
  • genomföra olika typer av intervjuer
  • genomföra tester samt återkoppling
  • referenstagning samt återkoppling
Din profil

Du är en trygg rekryterare med en bakgrund i form av relevant utbildning och minst 1-2 års erfarenhet av brett rekryteringsarbete, du har med fördel erfarenhet av internrekrytering på storbolag. Vi ser gärna att du har arbetat med eller förstår dig på olika angreppsätt man som rekryterare kan arbeta utefter, så som till exempel kompetens- alternativt evidensbaserad rekrytering. Ett krav är att du behöver vara certifierad i Aon testverktyg (f.d cut-e) och meriterande är om du har arbetat i personalsystemet Workday. Du måste ha goda kunskaper i både svenska och engelska i så väl tal som skrift. Tjänsten kommer att vara stationerad i Linköping men du bör inte ha några problem med att resa till Huskvarna någon dag i veckan.

Då rollen bygger på mycket kontakter både externt och internt ser vi att du är en kommunikativ person med en förmåga att samarbeta, skapa förtroende och bygga relationer med människor på alla nivåer. Vidare är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är nyfiken till din natur och trivs i miljöer där du får användning av din förmåga att arbeta strukturerat och organiserat. För att lyckas i rollen krävs det att du tycker om att arbeta i en miljö med hög förändringstakt och vi ser att du är flexibel och uthållig. Du är en person som ser till detaljerna och som har en stark drivkraft.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Ansökningsförfarande

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så vänta inte med att söka. Din ansökan består av ditt CV och ett brev där du motiverar varför du vill bli vår nya kollega. I den här rekryteringen samarbetar Saab med Skill och har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Gabriella Milsten, gabriella.milsten@skill.se.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 31 aug 2021 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.