Ekonomiassistent till Saab

Ekonomiassistent till Saab

Har du en eftergymnasial utbildning inom ekonomi alternativt har erfarenhet inom ekonomi? Nu ges chansen att börja arbeta på ett stort bolag i framkant. Vi söker nu dig som med ett positivt driv och engagemang som vill leverera och utveckla finansiella processer. Ta chansen och sök tjänsten redan idag!

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta organisationen med:
  • Kundfakturering inkl arbete med koppling till Peppolnätverket
  • Kassahantering in- och utbetalningar via bank
  • Kundreskontra inkl påminnelsehantering
  • Bokslut/Kontoavstämningar
  • Övriga ekonomiska uppgifter på avdelningen
  • Utveckling och digitalisering av vår process i både det stora och det lilla
Arbetet innebär mycket kontakt med olika medarbetare inom alla affärsenheter, bl a för att kunna vara behjälplig vid frågor mm. framför allt via mail på svenska och engelska. Arbetet sker främst i ekonomisystemet Unit4 ERP/Agresso.

Din profil

Vi ser att du har utbildning inom ekonomi och goda kunskaper i redovisning, kundreskontra och kassahantering. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av att arbeta i större ERP-system. Erfarenhet av Unit4 ERP/Agresso är meriterande.

Vi söker dig som har förmåga att arbeta självständigt, är proaktiv och tar egna initiativ och har förmågan att hantera föränderliga situationer. Du tycker om att ha många bollar i luften och trivs med att arbeta i grupp. Problemlösning och analys är välkomna inslag i din arbetsvardag. Du trivs med att samarbeta samtidigt som du är självgående och drivande. Du har god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

Urvalet kommer påbörjas efter semestern v.32. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Jonna Svenson, jonna.svenson@skill.se

Låter det här som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Accounts Receivable and Cash är en av fem avdelningar under Accounting Services. Accounting Services är Saabs Shared Service Center (SSC) för att förse affärsområdena med tjänster avseende leverantörsreskontra, kundreskontra, kassahantering, redovisning, månads- och årsbokslut och finansiella system. Accounting Services omfattar cirka 55 medarbetare och vi är en del av Saabs Finance.