Verktygskonstruktör till Saab Dynamics i Malmslätt

Verktygskonstruktör till Saab Dynamics i Malmslätt

Är du en erfaren konstruktör som är intresserad av att arbeta inom ett unikt område på Saab? Har du tidigare erfarenhet av bred konstruktion och nu vill använda dina färdigheter till innovativa projekt? Till Saab Dynamics söker vi en verktygskonstruktör med start omgående, läs mer och ansök till tjänsten idag!

Dina arbetsuppgifter

Som verktygskonstruktör på Saab Dynamics kommer du tillhöra en avdelning som jobbar med mekaniska konstruktioner inom undervattensfarkoster. I rollen blir du tilldelad projekt och ansvarar för att ta en konstruktion från kravställning och konceptlösning till slutlig verktyg/verktygsfixtur. Arbetet innebär interaktion med interna som externa aktörer och du kommer samarbeta med bland annat inköpare, produktionstekniker och produktion.

I arbetet förekommer i huvudsak följande arbetsuppgifter:
  • Hantera kravspecifikationer
  • Kommunicera med olika intressenter/kravställare i projektet
  • 3D modellering i CADverktyg
Tjänsten är placerad i Malmslätt, Linköping.

Din profil

Vi söker dig som har ett intresse för teknik och goda kunskaper inom mekanisk konstruktion. Du är lösningsorienterad, självgående och nyfiken på ny teknik samtidigt som du trivs mycket bra med att samarbeta med andra. Då rollen innebär många kontaktytor förväntas du vara duktig på att kommunicera, både på svenska och engelska.

För att lyckas i tjänsten som verktygskonstruktör vill vi att du har minst tre års erfarenhet inom verktyg eller mekanikkonstruktion. Vi vill även att du:
  • Har relevant utbildning inom relevant området på minst högskolenivå, till exempel inom maskinteknik eller produktutveckling.
  • Har erfarenhet av Solid Works, CATIA eller motsvarande CAD- verktyg för verktygskonstruktion.
  • God insikt i och erfarenhet av produktion och produktionsprocesser.
Kunskaper inom kompositteknik är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

Tycker du att den här tjänsten passar dig och din kompetens? Vi är nyfikna på att läsa din ansökan! Vi arbetar med löpande rekrytering, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
För att ansöka till tjänsten skickar du in ditt CV samt ett personligt brev där du motiverar varför just du passar tjänsten som mekanikkonstruktör på Saab. Detta är initialt ett konsultuppdrag via Skill på 6 månader med mycket goda chanser till förlängning eller anställning direkt på Saab.
Vi tar endast emot ansökningar via hemsidan. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Wallin via mejl, isabelle.wallin@live.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 10 dec 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Verksamheten präglas av tillverkning av komponenter i komposit såsom utskjutningsrör, radomer, fenor etc. Kompositområdet är en kärnverksamhet för Dynamics.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.