Systemingenjör till Saab Dynamics

Systemingenjör till Saab Dynamics

Delar du vår uppfattning kring allas rätt att försvara sig? Vill du bidra till att skapa ett tryggare samhälle genom att utveckla framtidens försvarsprodukter? Nu söker vi erfarna systemingenjörer med viljan att ta lead och som har förmågan att ha ett helhetsperspektiv.

Dina arbetsuppgifter

Som systemingenjör och systemledare på Saab Dynamics får du möjligheten att arbeta i en inspirerande och stimulerande miljö. Du arbetar med att utveckla avancerade försvarsprodukter, såsom missilsystem och- undervattensfarkoster, men även andra typer av produkter inom Dynamics portfölj. Tjänsten består av en varierande vardag med allt från operativ problemlösning och koordinering av det tekniska arbetet till strategiskt framåtblickande på kommande tekniker samt analyser och utformning av prototyper för det som kan bli framtida Saabprodukter.

Du kommer att tillhöra avdelningen Systems Engineering Management, där kulturen präglas av kunnande, engagemang och lärande. Arbetet ger dig stora möjligheter att påverka såväl teknik som metoder och arbetssätt. Som systemingenjör och systemledare säkrar du att Saabs produkter möter de förväntningar som uppdragsgivare ställer på produkternas förmågor. Du driver det tekniska arbetet, från kravanalys och design till utveckling och verifiering av slutgiltig produkt. Följaktligen innebär rollen att du tar en teknisk teamledarroll för att hålla ihop arbetet och säkerställa att nödvändiga mål inom projektet uppnås. Arbetet innehåller även en hel del kundkontakt, såsom kravarbete för att definiera en gemensam kravbild, fortgående diskussioner, samt i projektens slutskede validera kraven tillsammans med kund för att försäkra oss om en maximal kundnöjdhet.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter:
  • Kravställning och design av både hård- och mjukvara
  • Medverkan i och planering inför verifiering och validering av slutprodukt
  • Framtagning av ekonomiska kalkyler
  • Kontakt med kunder och samarbetspartners över hela världen, främst inom Europa
En del resor kan förekomma i tjänsten. Placeringsort är Linköping, på Saabs site i Tannefors.

Din profil

För att axla rollen som systemingenjör och systemledare tror vi att du har en bred och generell teknisk kompetens inom primärt hård- och mjukvara, gärna även kunskaper inom mekanik. Du som söker innehar kunskapen för och trivs i en roll som ställer krav på helhetsförståelse av både funktionen hos produkterna och också att kunna arbeta tillsammans med, samt leda, kollegor inom ditt team och angränsande delsystem.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och tror att du är självgående inom det tekniska området, ansvarstagande, socialt kompetent samt bidrar med positiv energi till övriga gruppen.

Vidare söker vi dig som har:
  • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis Mjukvara, Elektroteknik, Farkostteknik, Mekanik, eller annat relevant område
  • Minst 5 års erfarenhet (även kortare erfarenhet kan vara intressant om du är rätt person) av/inom en bred teknisk tjänst/Systems Engineering
Du drivs av att göra skillnad och delar Saabs värderingar om allas rätt att försvara sig. Då tjänsten innebär många kontaktytor har du en god kommunikativ förmåga och är flytande i både det svenska och engelska språket, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt, vid var tid, gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

Om du känner att detta är en roll för dig är du varmt välkommen att skicka in din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Isabelle Wallin på 013-495 88 17, isabelle.wallin@skill.se.

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 8 juni 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.
Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem, träningssystem för försvarsmarknaden och mycket mer. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden, såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.