Materialingenjör till Saab Aeronautics

Materialingenjör till Saab Aeronautics

Har du en fullständig ingenjörsutbildning och uppskattar att arbeta i team? Vi söker nu en Materialingenjör till Material och Processavdelningen inom komposit på Saab Aeronautics.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra sektionen Material och Processteknik som är en del under Business support. Denna sektion arbetar företagsgripande som kompetenscentrum inom metalliska och ometalliska material, tillverkningsprocesser, rådgivning, standarder och kvalificeringar. Du kommer bli en del av ett aktivt team, M&P Technology, som har ett övergripande ansvar för samtliga material och tillverkningsprocesser. Sektionen har idag cirka 25 medarbetare.

Några av dina ansvarsområden är:
  • Tolka och översätta externa krav
  • Författa kravdokument så som t.ex. standarder inom M&P området
  • Stötta konstruktion och produktion med problemlösning och utredningar
  • Delta i kvalificeringar av nya material och tillverkningsprocesser
  • Arbetet sker i gränssnitt inom sektionen och till andra sektioner som tex komponent, konstruktion, kvalitet och inköp
Din profil

Vi söker dig som har en fullständig civil-/ingenjörsutbildning och ser gärna att du har något/några års arbetslivserfarenhet inom material-, maskin, kemiteknik eller kemisk/teknisk biologi. Vi ser att du har erfarenhet från arbete med polymera material och bör ha förståelse för materialens funktion, egenskaper och processer relaterat till dessa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser att du är en engagerad, ansvarstagande och noggrann person som är en lagspelare. Då rollen innebär flera kontaktytor ska du även ha en god service- och kommunikativ förmåga. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är initialt ett konsultuppdrag via Skill, med goda möjligheter till förlängning. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Emma Eriksson på mailadress emma.eriksson@skill.se

Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Kontaktperson Emma Eriksson
Email Mejla Emma Eriksson
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.