Mätmaskinsoperatörer till Saab Aeronautics i Linköping

Mätmaskinsoperatörer till Saab Aeronautics i Linköping

Brinner du för kvalitet och vill arbeta på ett spännande och innovativt företag som ligger i framkant inom teknik? Vi söker nu två mätmaskinsoperatörer till Saab.

Dina arbetsuppgifter

Som mätmaskinsoperatör arbetar du med att köra mätmaskiner med detaljer från detaljtillverkningen, du hämtar och startar mätprogram och dokumenterar löpande. Mätprogrammet som används är huvudsakligen PC-DMIS.

Du kommer även arbeta med att utveckla och förbättra kontrollavdelningen tillsammans med kollegor inom gruppen. Avdelningen består av cirka 30 medarbetare och i rollen ingår kontakt med andra kollegor på olika avdelningar vid behov. Du arbetar med dagligstyrning 5:S och målstyrning. Arbetstiden är förlagd enligt 2-skift.

Din profil

Vi söker dig med utbildning från tekniskt gymnasium eller högskola med relevant inriktning, alternativt erfarenhet som anses motsvarande.

Andra krav för tjänsten är:
  • Erfarenhet av mättekniskt arbete och mätmaskin
  • Mycket goda datorkunskaper, gärna med erfarenhet inom relevant mätmaskinsprogram så som Pc-Dmis, Calypso eller liknande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av form- och lägeskravsättning samt erfarenhet av manuella mätdon.
Som person bör du vara kvalitetsmedveten och noggrann. Vi ser gärna att du är självgående men trivs att arbeta i grupp och är lyhörd mot andra och kan ställa frågor vid behov. Positiv inställning bidrar med god arbetsmiljö bland kollegor och det värdesätter vi högt.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansökningsförfarande

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så välkommen med din ansökan redan nu.
Detta är initialt ett konsultuppdrag om 6 månader med start omgående, med chans till eventuell förlängning.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Jerner, isabelle.jerner@skill.se.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är cirka 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Du som mätmaskinsoperatör kommer tillhöra kontrollavdelningen på maskinverkstaden på Saab Aeronautics i Tannefors, Linköping.