FAI koordinator sökes till Saab!

FAI koordinator sökes till Saab!

Är du en person med genuint tekniskt intresse som gillar att arbeta i en problemlösande roll? Är du noggrann och kravställande i ditt arbete så är detta rätt jobb för dig. Som FAI koordinator på Saab Aeronautics kommer du arbete med kvalitet och produktionsutveckling.

Dina arbetsuppgifter

Som FAI koordinator/produktionstekniker har du ett nära samarbete med produktionsteknikerna och tillhör det operativa teamet inom kvalitet och produktionsutveckling på Saab Aeronautics. FAI (First Article Inspection) är en kvalitetsprocess för att säkerställa ett riktigt utförande vid uppstart av serieproduktion.
I rollen som FAI koordinator kommer du styra och koordinera arbetet med FAI dokumentation, design och produktionsunderlag. Du kommer bland annat vara ansvarig för att processen är korrekt dokumenterad och att FAI anmärkningar tas om hand på överenskommet vis vilket ställer höga krav på noggrannhet. Rollen innebär att du ansvarar för produktionsstöd, hantering av produktionsstopp i verksamheten samt effektivisering av produktion. Arbetet innebär även att, utifrån konstruktions- och produktionsförutsättningar, justera produktionsmetoder med beskrivande och styrande underlag.

Du behöver kunna läsa och förstå 3D ritningar. Kunskap i ERP är dessutom värdefullt. Du kommer att tillhöra en mindre grupp kollegor där samarbete är nyckeln till framgång.

Din profil

Rollen kräver att du har ett intresse för teknik och vi ser att du drivs av effektivisering och förbättring. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom produktionsteknik och/eller mekanisk konstruktion. För att trivas i rollen är du en kommunikativ person som vågar ställa krav på din omgivning. Du trivs att arbeta i team och hjälper gärna dina kollegor på ett prestigelöst sätt. Rollen kräver att du är noggrann och har ett högt konsekvenstänk. Du trivs att arbeta i en processtyrd organisation där regelverken är en mycket viktig del av arbetet.

Ett krav för tjänsten är goda svensk- och engelskkunskaper. Alla arbetsdokument är på engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

Vill du ta chansen att utvecklas på Saab? Urvalet påbörjas efter semesetern v.33. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Detta är initialt ett konsultuppdrag på 6 månader med chans till förlängning.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Jonna Svenson 013-495 88 45 alt. på mejl Jonna.Svenson@skill.se

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 17 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet