Laboranter/provdelare sökes till bemanningspool på SYNLAB!

Laboranter/provdelare sökes till bemanningspool på SYNLAB!

Om tjänsten

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd av Studentwork och sedan uthyrd som konsult till SYNLAB Services & Analytics. Hela rekryteringsprocessen sköts av Studentwork och frågor om rollen eller företaget ställs till ansvarig konsultchef, i detta fall Elin Karlsson (elin.karlsson@studentwork.com). I denna roll tillhör du en bemanningspool med bestående av fem - sex andra studenter. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar din ansökan redan idag!Dina arbetsuppgifter


Som laborant kommer du att vara stationerad på ett område som heter Provdelning. Provdelningen har öppet dygnet runt med ett dag- samt kvällsskift men du tillhör den grupp som börjar 04:00 alternativt 05:00 och jobbar fram till 12:00. Arbetet är på deltid på onsdag och/eller fredagar. Rollen är oerhört viktig och central då du tillhör det första ledet i själva kedjan på laborationen hos SYNLAB.

Laboranter som jobbar på avdelningen Provdelning tar hand om, sorterar samt analyserar prover inom bland annat vatten, mark och gräs etc. Det kan handla om prover tagna av privatpersoner men även företag och kommuner kan skicka in prover som ska analyseras. Allt som oftast är det mellan 1 - 10 olika analyser som ska utföras och det du i rollen som laborant då gör är själva förarbetet inför den mer djupgående analysen. Detta innebär att du fördelar proverna med rätt volym i specifika provrör och burkar, sätter rätt etikett och dokumenterar allt korrekt i systemet. Proverna ställer du sedan i olika ställ och lådor. I vissa fall ska du även tillföra någon typ av lösning men då finns en enkel steg-för-steg mall som du följer.

Utöver detta kan du också komma att hjälpa till med ankomstregistrering av prover som allt som oftast kommer nattetid. Du tar då emot väskor eller större förpackningar med prover, scannar in dem i systemet och fördelar dem på rätt station.

Placeringsort: Linköping

Omfattning: Deltidsarbete vid sidan av studier. Arbetet utförs på onsdagar och fredagar och du tillhör en bemanningspool.

Arbetstider: 04:00 alt 05:00 - 12:00

Din profil

Vi söker dig som studerar på universitetsnivå och har en naturvetenskaplig bakgrund med grundläggande kunskaper inom kemi och laboration. Inriktning på studier är av mindre vikt men det är meriterande om du läser biologi, kemi, miljö etc. Tidigare erfarenhet av liknande arbete är inte heller något krav men meriterande, dock ser vi gärna att du har någon form av arbetslivsenhet från exempelvis restaurang, servering eller lager där du har lärt dig att arbeta i ett högre tempo utan att det påverkar kvalitén i ditt arbete. Vi ser gärna att du har ett relativt flexibelt schema och du ska ha möjlighet att kunna jobba tidiga morgnar på onsdagar och fredagar.

I denna process kommer vi att lägga stort fokus på personliga egenskaper. Du ska vara noggrann och ha en bra fingerfärdighet då du hanterar prover och ska hälla i och över dessa i rör av olika storlekar. Du får gärna vara en tävlingsmänniska och sätta upp egna mål för dig själv under dagen, det krävs att du kan driva på ditt eget arbete. Vidare ser vi gärna att du är utåtriktad, strukturerad och frågvis då det är av stor vikt att du alltid dubbelkollar med kollegor om du är osäker på något moment.

Om Studentwork

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 nov 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SYNLAB Analytics & Services Sweden ingår i koncernen SYNLAB Group. De är en rikstäckande laboratoriekedja och genom avancerade analyser av vatten, mark, livsmedel och luft bidrar Synlab till en bättre miljö och till att skydda allmänhetens hälsa. I Sverige genomför SYNLAB ca 4 miljoner analyser varje år och till sitt huvudkontor i Linköping söker de nu studenter till en nystartad studentpool inom laboration och provtagning. Läs mer på www.synlab.se.