Utvecklare till Saab för morgondagens Gripen!

Utvecklare till Saab för morgondagens Gripen!

Önskar du att utveckla dig själv i en utmanande miljö där du får chans att arbeta i frontlinjen av teknikutveckling? Då är Saab rätt företag för dig! Här finns stora möjligheter att anpassa din tjänst beroende på dina styrkor och intresseområden. Riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse. Saab erbjuder dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete med utrymme för självförverkligande och genomförande av egna idéer.

Gå gärna in och läs om några av Saabs medarbetare: https://www.saab.com/career/saab-life/meet-our-people/i-want-to-invent-the-future

Dina arbetsuppgifter

Välkommen till Saab, möjligheternas bolag! Saab befinner sig i en stark tillväxtfas och söker ingenjörer till flera spännande teknikområden. Här är det du, dina kompetenser och preferenser som står till grund för vad som kan tänkas bli aktuellt. För tillfället söker vi medarbetare till följande teknikområden:
 • Tactical Systems (och dess underliggande områden)
 • Avionikarkitektur och Avionikdatorsystem
 • Aerodynamik
 • Flygmekanik och Flygprestanda
 • Styrsystem
 • Flygteknisk Vapenintegration
 • Systemteknisk Vapenintegration
 • Primärdata och Navigering
Inom dessa områden medverkar du på olika sätt inom hela kedjan av utvecklingen. Från tidiga definitionsfaser, konceptstudier, via kravställning, design, systemsäkerhetsarbete och mjukvarukonstruktion till verifiering och validering i flygsimulatorer, riggar och stöd vid flygprov.

I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets olika delsystem och teknikområden, såsom flygprov, förprojekt, laster och hållfasthet, konstruktion, operationsanalys, systemsäkerhet, inköp samt kontakter med underleverantörer, andra utvecklingsprojekt och kunder.

Arbetsinnehållet kräver stor erfarenhet och ofta spetskunskap inom teknikområdet. För att du ska nå detta kommer du att få en stegvis kompetensutveckling som skräddarsys just för dig genom både utbildningar och kunskapsöverföring från erfarna kollegor. Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

När du börjar hos oss kommer du få en fadder som sätter in dig i arbetet och välkomnar dig till teamet. Faddern kommer vara ett stöd under hela din introduktion och självklart även i fortsatt arbete.

Hos Saab blir du del av utvecklingen av en otroligt komplex produkt som stundtals kan ge gråa hår, men som framför allt ger en stor tillfredsställelse när man tillsammans löser problemet! På Saab finns ett stort leveransfokus samtidigt som man värdesätter att det finns tid för fika eller andra roliga aktiviteter med sina trevliga kollegor.

Din profil

Hos Saab finns många möjligheter och vi söker både juniora och mer erfarna profiler - det viktigaste är att du är en person som är nyfiken och redo för nya tekniska utmaningar!

Rollen som ingenjör inom någon av ovanstående områden tror vi passar dig som:
 • Har en relevant utbildningsbakgrund, exempelvis inom teknisk fysisk, datateknik eller mjukvara
 • Programmeringskunskaper inom ex. C, C++
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du är en analytisk och öppen person som har lätt för att samarbeta och är flexibel för förändringar i det dagliga arbetet. Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt. För att lyckas i din roll behöver du också kunna bygga relationer. Du förstår behovet av att vara kreativ genom att kommunicera, initiera och hantera förändringar. Du kan uppvisa ett starkt personligt ledarskap och självkännedom med ledstjärnor som uthållig, anpassningsbar och beslutsam.

Då vi inom området har en mycket stor teknisk bredd och djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och personlig utveckling!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval, därför uppmuntrar vi dig att söka tjänsten redan idag. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Therese Matsson, 013-495 89 32 alt. therese.matsson@skill.se
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningarna Flygteknik, Vapen, Taktiska System samt Avionik och HMI är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena: aerodynamik, flygmekanik och flygprestanda, styrsystem, flygteknisk/systemteknisk vapenintegration och navigationssystem, avionik och HMI för bemannade och obemannade flygande produkter. Avdelningarna är uppdelade i ett flertal områden/sektioner och har totalt ca 560 medarbetare.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, har Saab förutsättningarna att få dig att växa. Saabs organisation genomsyras av en vårdande miljö, där alla är olika men delar samma mål - att skydda människor.