Flygtekniska kollegor till SAAB Aeronautics

Flygtekniska kollegor till SAAB Aeronautics

Vill du bli del av ett bolag vars medarbetare skapar trygghet, har roligt på jobbet och arbetar med spännande teknik? Just nu rekryterar vi till flera olika roller till Saabs område flygteknik och yttre last. Vi söker både nyexaminerade och erfarna i områdena mjukvaruutvecklare/testare, systemingenjörer, teknikledare, systemsäkerhetsingenjörer och apparatingenjörer.

Dina arbetsuppgifter

Vår avdelning på Aeronautics jobbar med flygteknik och yttre last och vi består av cirka 200 kvinnor och män i olika åldrar uppdelade i flera teknikområden. Nu behöver vi förstärkning inom följande teknikområden:
  • Aerodynamik
  • Flygmekanik och Flygprestanda
  • Styrsystem
  • Flygteknisk yttre last-integration
  • Systemteknisk yttre last-integration
  • Primärdata och Navigering
Som en av del av oss kommer du att medverka på flera sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, konceptstudier, via kravställning, design, systemsäkerhetsarbete och mjukvarukonstruktion. Slutligen kommer du få möjlighet att verifiera och validera funktionen i äkta cockpits i våra flygsimulatorer och riggar, samt ge stöd vid flygprov med Gripen E. I ditt arbete har du många kontaktytor mot andra delsystem och teknikområden.

Arbetsuppgifterna hos oss är ofta väldigt komplexa och utmanande. Det krävs vanligtvis spetskunskaper för att klara av arbetsuppgifterna inom de olika teknikområdena. För att komma in i arbetet kommer du att få en skräddarsydd kompetensutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring från erfarna kollegor. Vi på Saab värdesätter vår hjälpsamma kultur högt.

Vi har möjligheter att anpassa tjänsten beroende på dina styrkor och intresseområden. Riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina intressen och dina tidigare erfarenheter. På Saab finns karriärvägar via ett tekniskt spår såväl som ett ledarskapsspår. Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

Din profil

För att trivas hos oss är du en nyfiken person som är intresserad av nya tekniska utmaningar. Vi ser gärna att du är analytiskt lagd med känsla för mekanik och fysik eller har inriktning mot mjukvara. Sannolikt har du en ingenjörsexamen. Du kan vara nyexaminerad, jobbat några år eller vara mycket erfaren.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du är engagerad, flexibel och har har lätt för att samarbeta. För att lyckas i din roll behöver du kunna bygga relationer. Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt. Du uppskattar både att arbeta mer teambaserat likväl som att du självständigt kan lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Placeringsort är Linköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Wallin, isabelle.wallin@skill.se.
På grund av semester kommer urvalsarbete och eventuella frågor hanteras under vecka 33.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.