Senior Infrastruktur Specialist

Senior Infrastruktur Specialist

Senior Infrastruktur Specialist i Linköping

Vill du vara med och påverka utvecklingen av nästa generations teknikplattformar på Säkerhetspolisen? Har du minst 5 års erfarenhet av virtualiserade plattformar och vill arbeta i en agil miljö och se hur ny teknik kan göra Sverige ännu säkrare? Då ska du söka vår tjänst som servertekniker.

Ort: Linköping
Sista ansökningsdag: 2022-08-29

Det här är ditt uppdrag
Du kommer att ingå i en grupp som ansvarar för helheten inom server och virtualisering. Vi tar hand om hårdvara och mjukvara hela vägen från design till drift och förvaltning. Som kunnig infrastruktur och serverspecialist, inom främst hårdvara, virtualiseringsplattformar, backup och lagringslösningar, kommer du att bidra till myndighetens befintliga och framtida teknikplattformar

Vår IT-miljö är komplex och bygger på mycket höga tillgänglighets – och säkerhetskrav vilket kräver att vi alla bidrar med våra expertkunskaper och är öppna för att lära av varandra.

Tillsammans levererar vi stabilitet och skapar förutsättningarna för framtida krav på informationssäker kommunikation.

Resor i tjänsten inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Vi söker dig som har en bred teknisk bakgrund och kompetens. Vi tror att du har goda kunskaper och en vilja att utvecklas inom följande områden:
  • Minst 5 års erfarenhet av liknande roller och ansvar i stora och komplexa miljöer
  • Minst 5 års erfarenhet av virtualisering i Vmware
  • Gedigen kännedom om lagringsplattformar (SAN/NAS) samt backup/restore
  • Goda kunskaper om fysisk hårdvara, nätverk och brandväggar
  • Generell kompetens inom både Windows server/Linux
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
Meriterande för tjänsten är att du har en dokumenterad utbildning inom IT inriktning på virtualisering och molnteknik samt erfarenhet av planering och byggande av plattformar för samhällskritiska IT lösningar.

Det här är kollegan vi söker
Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker därför dig som är självgående och ser vad som behöver göras och som drivs av att arbeta kvalitetsinriktat. Du är inte rädd att ta dig an nya utmaningar och du vill utvecklas och lära dig nya saker tillsammans med oss. Vi värdesätter att du vågar be andra om hjälp och du kan ta emot hjälp när det behövs. Då vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan.

Både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid och du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig efter omvärlden som förändras. Du vågar testa nya saker och har kreativa lösningar på problem du stöter på.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 20. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.
Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se.
Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-29
Rekryteringen kommer ske löpande.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 72 20
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 29 aug 2022 (10 dagar kvar)