Marknadsområdeschef

Marknadsområdeschef

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!
Marknadsområdeschef till Riksbyggen i Linköping

Tjänsten ingår inom affärsområde Fastighetsförvaltning, vilket är ett av Riksbyggens två affärsområden. Affärsområde Fastighetsförvaltning arbetar med utveckling och förvaltning av fastigheter - såväl bostadsrättsföreningar som kommersiella fastigheter. Marknadsområde Västra Östergötland omsätter runt 100 miljoner kronor och har ca 80 medarbetare med olika kompetenser inom såväl fastighetsservice, driftteknik, teknisk förvaltning och ekonomi.

Vad ska du göra?
Detta är en ersättningsrekrytering då nuvarande Marknadsområdeschef går vidare till annan tjänst. Rollen innebär i stora drag att med övergripande personal- och resultatansvar leda, samordna och utveckla marknadsområdet och därigenom säkerställa kvalitet, nöjda kunder, lönsamhet och tillväxt. En viktig uppgift är även att aktivt delta i det lokala näringslivet för att ytterligare stärka Riksbyggens varumärke i marknadsområdet, som består av Linköping, Åtvidaberg, Motala, Vadstena och Mjölby.

Du ansvarar för att skapa förutsättningar för en effektiv organisation som stimulerar till ett arbetsklimat som uppmuntrar till engagemang och motivation. I detta ingår även att säkerställa en dynamisk arbetsplats där mål och uppdrag är tydliga och där initiativkraft, affärsmannaskap och servicekänsla premieras.

I nära samverkan med affärsområde Bostad, arbetar du målinriktat med att stärka samarbetet mellan affärsområdena samt med att skapa nya affärer. En av dina viktigaste uppgifter är att aktivt verka för att utveckla affären med befintliga såväl som med nya kunder med ökad kundnöjdhet och lönsamhet som mål.

Tillsammans med din ledningsgrupp upprättar ni budget och affärsplan samt följer upp mål/aktiviteter.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla affärsverksamhet, gärna inom fastighetsbranschen eller tjänsteförsäljning. Du är en god kommunikatör med förmåga att göra mål och visioner tydliga för alla. Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet genom lång och bred arbetslivserfarenhet. Vi värdesätter även att du har arbetat inom en större organisation.

Som person är du proaktiv och har förmågan att driva utvecklings- och förändringsarbeten. Du har alltid kunden i fokus utifrån ett affärs- och resultatorienterat perspektiv samtidigt som du värderar och tar vara på medarbetarnas olika förmågor. Du gillar att vara en del i en helhet och värdesätter en strukturerad organisation.

I din ledarroll är du en lyhörd relationsskapare som säkerställer att dina medarbetare får fortsätta att vara trygga i sina roller och ta eget ansvar. Du har ett strategiskt tänk men verkar operativt i den dagliga verksamheten och fungerar som ett bollplank för dina medarbetare. Du är en förebild avseende företagets värderingar och bygger ditt ledarskap på tillit, respekt, proaktivitet och målstyrning. Rollen är mycket kundnära och de interna kontaktytorna många, varför det är avgörande att du drivs av att bygga och vårda goda relationer.

Du rapporterar till affärschefen för Fastighetsförvaltning område Syd.

Kvalifikationer
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter med kunden i fokus men också av att driva förändringsarbete med gott resultat.
  • Strategiskt och övergripande perspektiv samtidigt som du har handlingskraft att föra verksamheten och medarbetarna i organisationen framåt.
  • Tidigare erfarenhet av att vara chef över chefer
  • Körkort
  • Meriterande med bakgrund från fastighetsbranschen.
Tjänsten är placerad med utgångspunkt från vårt kontor i Linköping. Då resor inom främst marknadsområdet ingår krävs att du har B-körkort samt tillgång till bil.

Riksbyggen strävar även efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Vid frågor kring tjänsten kontakta:
Michael Frank, Affärschef område Syd Fastighetsförvaltning på telefon: 070-618 12 28

Om du tycker att tjänsten som Marknadsområdeschef stämmer in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skickar du en ansökan till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär, senast den 17 oktober 2021. Vänta inte med din ansökan då urval kommer ske löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden - utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor?

Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet.

Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden - utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 17 okt 2021 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Som medarbetare vill vi att du ska känna att du är viktig och delaktig. Vi vill att du tydligt kan se hur du bidrar till att vi når våra mål. Inom Riksbyggen arbetar vi kontinuerligt med att utveckla såväl ledarskap som medarbetarskap. Engagemang, ansvar, förtroende och samarbete är våra hörnstenar.