Specialist på verksamhetssystem för Bygg & Entreprenadbranschen

Specialist på verksamhetssystem för Bygg & Entreprenadbranschen

Next drivs av visionen att digitalisera byggbranschen, vi vill skapa tydlig nytta och mervärde för våra kunder. Vi har sedan starten 2014 haft en imponerande tillväxt och har idag en stark position på marknaden med branschledande produkter och en bred kundbas.

Lockas du av att stötta företag i byggbranschen med sin verksamhetsutveckling så är det här rollen för dig. Med ett effektivt verksamhetsstöd i ryggen skapar du verklig nytta i våra kunders vardag!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer få ett övergripande ansvar för att utveckla våra kunders verksamhet utifrån våra olika produkter med tyngdpunkt på verksamhetssystemet Byggsamordnaren. Med vår standardprodukt i botten, sätter du dig in i respektive kunds verksamhet och tar fram det bästa sättet för dem att arbeta i verktyget. Med vår gemensamma erfarenhet och med verktyg byggda för branschen innebär införandet av någon av våra produkter inte bara ett nytt IT-system i organisationen, det innebär också att vi blir ett stöd i deras verksamhetsutveckling. I den här rollen blir du produktspecialist i Byggsamordnaren, på sikt kommer du arbeta med flera av våra produkter.

Rollen i korthet:
 • Planering och genomförande av utbildningar och workshops
 • Stötta våra kunder i deras fortsatta tillväxt med primärt Byggsamordnaren
 • Ge rådgivning till våra kunder och agera produktspecialist
 • Administration kopplat till kunden
 • Till viss del verksamhetsutveckling med fokus på en branschanpassad produkt i botten
Din profil

Du har ett genuint intresse för hur IT-baserade system kan underlätta för företag i deras vardag och du förstår bygg- eller entreprenadprocesser övergripande. I den här rollen behöver du vara strukturerad och välorganiserad för att kunna hantera olika projekt du ansvarar för och de uppdrag du får. Om du ska trivas i den här rollen behöver du gilla att träffa många olika typer av människor, trivas med ett arbete där den ena veckan inte är den andra lik och med möjligheten att få resa och träffa våra kunder, spridda i landet.

Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet. Vi vill att både vi och våra kunder ska gilla att arbeta med dig!

Profil i korthet:
 • Pedagogisk förmåga gärna med erfarenhet av att utbilda
 • Prestigelös relationsbyggare
 • Erfarenhet av ekonomisystem, exempelvis som superuser
 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom ekonomi
 • Vana vid vokabulären inom bygg- och entreprenadbranschen
 • Erfarenhet från införande av IT-system är ett stort plus!
Våra kunder är geografiskt utspridda över hela landet och eftersom vi träffar dem i samband med workshops och utbildningar innebär den här tjänsten en hel del resor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en möjlighet att vara med på vår fantastiska tillväxtresa och arbeta i ett bolag med en stor internationell tillväxtpotential. Vi har en arbetsplats med stans bästa läge, fylld med trevliga kollegor, högt i tak, en platt organisation med nära till ledningen och möjlighet till snabba beslut. Vi gillar att göra saker tillsammans även utanför arbetstid. Vi uppmuntrar eget ansvarstagande och nya idéer på hur vi kan arbeta bättre, smartare och ha roligt tillsammans.

Ansökningsförfarande

Om du har frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lena Johansson på Skill, lena.johansson@skill.se eller 0708-52 32 36!

Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!
Mer info
Kontaktperson Lena Johansson
Email Mejla Lena Johansson
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Next är ett entreprenörsdrivet SaaS-bolag med lång erfarenhet inom bygg- och entreprenadbranschen. Med molntjänsten NEXT är bolaget branschledande inom affärs- och projekthanteringssystem där produktionen står i centrum. Genom förvärv av väletablerade Byggsamverkan, norska CHECKD samt Byggplanen har koncernen en bred produktportfölj och stark kundbas. Next huvudägare är investmentbolaget Monterro som arbetar med att utveckla och internationalisera nordiska B2B mjukvarubolag.

Next är i stark tillväxt och har idag över 100 anställda med huvudkontor centralt i Linköping samt med kontor i Göteborg, Stockholm, Oslo och UK. Vi är i en expansiv fas på en växande marknad både nationellt och internationellt.
I vårt bolag arbetar vi tillsammans, vi bidrar och arbetar som ett team med våra olika kompetenser och personligheter, oavsett roll.