Chief Marketing Officer till NEXT

Chief Marketing Officer till NEXT

På NEXT drivs vi av visionen att digitalisera byggbranschen och skapa tydlig nytta och mervärde till våra kunder. NEXT har sedan starten 2014 haft en imponerande tillväxt och har idag en stark position på marknaden med branschledande produkter och bred kundbas.

Vi fortsätter expandera på en stor potentiell marknad och ska nå ut till fler kunder både i Norden och Europa. Vi söker dig som vill vara med på vår tillväxtresa och ta NEXT-gruppen till nästa nivå i marknadsföring och kommunikation!

Dina arbetsuppgifter

Vi vill skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt, nationellt och internationellt, genom att utveckla en tydlig marknadsstrategi och kommunikation för att attrahera nya och befintliga kunder. Ditt uppdrag blir att ta NEXT-gruppen till nästa nivå i marknadsföring och kommunikation genom att bygga en modern digital B2B-marknadsföringsmotor för effektiv leadsgenerering, ansvara för varumärke och positionering samt i samarbete med säljorganisationen skapa ett vinnande marknadsförings- och säljteam.

Ansvarsområden
 • Ansvar för marknadsföring, kommunikation och PR inom NEXT-gruppen
 • Leda marknadsteamet och utveckla organisation och arbetssätt
 • Leverera en hög och kvalitativ nivå av leads till säljteamet
 • Utveckla och hålla ihop marknadsstrategi och varumärkesarbete för koncernen
 • Identifiera, mäta och optimera relevanta marknadsförings KPI:er
 • Ansvara för marknadsföringsbudget
 • Ansvara för leverantörsrelationer inom området
 • Skapa en kultur i organisationen som attraherar och behålla skickliga medarbetare
 • Ansvara för verktyg inom marknad för att säkerställa moderna och ändamålsenliga funktioner och arbetssätt
Rollen innebär ansvar för marknadsföringsfunktionen inklusive personal, marknadsbudget och leverantörsrelationer. Du rapporterar till VD och sitter i ledningsgruppen.

Din profil

Vi söker dig som har en gedigen operativ erfarenhet av modern digital marknadsföring och digitala marknadsföringskanaler, minst 5 års erfarenhet av digital marknadsföring inom B2B gärna i samarbete med komplex lösningsförsäljning. Du har en relevant eftergymnasial utbildning troligen akademisk examen med inriktning mot marknadsföring och du är fullt flytande i engelska och svenska, i såväl tal som skrift.
Du uppskattas för dina ledaregenskaper och du är omvittnat framgångsrik i ditt ledarskap. Vi värdesätter en god etisk kompass och ett stort mått av integritet.

Varför NEXT?
 • Du får arbeta med marknadens mest kompletta erbjudande som ger tydlig nytta och mervärde till våra kunder
 • Du får möjligheten att arbeta i ett snabbväxande B2B mjukvarubolag med stor potential, nationellt och internationellt
 • Vi har kul på jobbet, att vi har det är viktigt för oss
 • Du blir en del i ett starkt ledningsteam
 • Tillgång till nätverk inom Monterro. Investmentbolaget Monterro är huvudägare i NEXT och fokuserar på nordiska B2B mjukvarubolag.
 • Sist men inte minst, möjlighet att delta i incitamentsprogram med ägande i NEXT-gruppen
Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar NEXT med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 lena.johansson@skill.se.

Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval så vänta inte!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NEXT är ett entreprenörsdrivet SaaS-bolag med lång erfarenhet inom bygg- och entreprenadbranschen. Med molntjänsten NEXT är bolaget branschledande inom affärs- och projekthanteringssystem där produktionen står i centrum. Genom förvärv av väletablerade Byggsamordnaren och norska CHECKD har koncernen en bred produktportfölj och stark kundbas.

NEXT-gruppen är i stark tillväxt och har idag 75 anställda med huvudkontor centralt i Linköping samt med kontor i Göteborg, Stockholm och Oslo. Vi är i en expansiv fas på en växande marknad både nationellt och internationellt.

På NEXT arbetar vi tillsammans, vi bidrar och arbetar som ett team, med våra kompetenser och personligheter, oavsett roll.