Ekonomichef med Controllererfarenhet till Mitta AB, Linköping

Ekonomichef med Controllererfarenhet till Mitta AB, Linköping

Är du som person prestigelös, ansvarstagande och nyfiken på förändringar? Vill du ha en omväxlande roll med både operativt- och strategiskt ansvar, där teamet är det viktiga. På Mitta erbjuds du en roll som ekonomichef med contollererfarenhet som kräver analytiskt tänkande, där du vågar driva förändringar och processer framåt samt vågar ifrågasätta för att få företaget att växa.

På uppdrag av vår kund Mitta AB, rekryterar vi nu en ekonomichef med controllererfarenhet till Mittas kontor i Linköping. Ekonomifunktionen består förutom dig av en ekonomiassistent samt en redovisningsansvarig. Du kommer att ingå i företagets ledningsgrupp samt jobba nära med kollegorna i Finland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för månads- och årsbokslut, årsredovisning, skatteberäkningar och inkomstdeklaration
 • Personalansvar
 • Analys av resultat
 • Uppföljning av KPI:er
 • Projektanalyser
 • Kontakt med revisorer och bank
 • Budget och prognoser
 • Likviditetsprognos
 • Stötta organisationen vid prognoser och resultatanalyser
 • Ansvara för att processer och arbetsinstruktioner tas fram
 • Utredningar och utvecklingsprojekt
 • Delaktig vid förvärv och fusioner
 • Vid behov back up till ekonomiavdelningen med mer löpande arbetsuppgifter
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en högskole- eller universitetsexamen i ekonomi alternativt en utbildning och/eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som controller samt någon form av ledarerfarenhet med personalansvar sedan tidigare. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med projektuppföljning.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

Som personer är du prestigelös, ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Tycker om att vara på en arbetsplats där det kan vara såväl högt som lågt, där vi jobbar tillsammans som ett team och hjälps åt kring alla arbetsuppgifter. Samverkar bra med andra människor och tycker att teamkänslan är viktig.

Du tar ansvar för dina uppgifter samt strukturerar och driver arbetet framåt men vågar också ifrågasätta strukturer och processer. Du är nyfiken och tycker att förändring är något positivt. Har ett analytiskt tänkande och ser helheten.

Om Mitta AB

MITTA AB hör till Mittakoncernen är ett kraftigt expanderande företag med en trygg och spännande framtid framför sig. Genom Mitta akademins utbildningspaket upprätthåller vi en hög kompetens. Vi jobbar aktivt med förbättringar och utökar verksamheten för att kunna finnas till för kunden. Tillsammans skapar vi det företag och den arbetsplats vi vill ha och det samhälle vi vill leva i.

Våra kunder återfinns främst inom byggsektorn där huvuddelen av våra uppdrag kommer från tex. Skanska, NCC, PEAB, Trafikverket, InfraNord liksom lokala och regionala aktörer. Idag arbetar vi och finns representerade över hela den Svenska och Finska marknaden, men vi får även uppdrag i flera Europeiska länder och Nordamerika.

Det är genom de projekt vi genomför tillsammans med våra kunder och utbildning genom Mitta Academy vi upprätthåller och ständigt utvecklar våra kompetenser.

Läs mer om Mitta här: https://mitta.fi/sv/

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mitta med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw på andreas.oliw@meritmind.se eller 072 010 18 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)