Gruppchef till Saab, Accounts Payable, Linköping

Gruppchef till Saab, Accounts Payable, Linköping

Är du en person som drivs av förändringar och förbättringar? Då är detta en roll för dig! I denna roll som gruppchef för Accounts Payable får du möjligheten att driva, forma och utveckla processen för leverantörsfakturahanteringen och dess systemstöd.

På uppdrag av vår kund Saab i Linköping, söker vi nu Dig som med ett positivt driv och engagemang vill leda och coacha medarbetare hos avdelningen Accounts Payable. Tillsammans med verksamheten leverera i det operativa arbetet och utveckla avdelningens finansiella processer.

Ekonomifunktionen Accounts Payable är en av fem avdelningar under Accounting Services. Accounting Services är Saabs Shared Service Center (SSC) för att förse affärsområdena med tjänster avseende leverantörsreskontra, kundreskontra, kassahantering, redovisning, månads- och årsbokslut och finansiella system. Accounting Services omfattar cirka 55 medarbetare och är en del av Saabs Finance funktion.

Arbetsuppgifter:

Din roll är att leda och fördela det operativa arbetet, där du har personalansvaret för ditt team på idag 18 medarbetare. Rollen innebär också att driva utvecklingsfrågor inom processen Purechase to Pay, specifikt inom Accounts Payable. Tillsammans med verksamheten ska du utveckla, homogenisera, digitalisera och effektivisera deras processer och dess systemstöd. Utöver din roll som gruppchef ingår också uppgifter kring kartläggning, utredning och omvärldsanalys. Du har även förmånen att ingå i Accounting Services utökade ledningsgrupp.

Tjänsten är ett konsultuppdrag via oss på Meritmind med stora chanser att fortsätta din anställning hos Saab.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning och gedigen erfarenhet från ledarskap alternativt tidigare chefsuppdrag. Du har goda kunskaper om Purchase to Pay processen med fördjupning inom leverantörsreskontradelen och i ERP-system generellt.

Erfarenhet av Unit4 ERP/Agresso är meriterande.

Personliga egenskaper:

Som person är du strukturerad samt van att prioritera mellan uppdrag och tillsätta rätt resurser för olika ändamål. Ditt förhållningssätt är lösningsorienterat och du har en god helhetssyn. En viktigt del i den här rollen är att du har förmåga att knyta bra relationer till andra människor och funktioner, samt att du är duktig på att hitta gemensamma möjligheter till förbättring. Du behöver vara tydligt i ditt agerande och på ett pedagogiskt sett kunna förmedla avdelningens budskap ut mot verksamheten. Likaså viktigt är att du ska kunna förmedla informationen från förändringsledningen till gruppen. Som ledare är du coachande, och för att dina medarbetare ska utvecklas skapar du delaktighet och förutsättningar. Du är inte rädd för att fatta beslut och drivs av att ständigt utveckla och förbättra.

Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Om Saab:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Om Meritmind:

Meritmind är företaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping och Jönköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halvmiljard.

Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se

I den här processen samarbetar Saab tillsammans med Meritmind. För mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Malin Jeppsson på malin.jeppsson@meritmind.se eller på 070-166 08 44. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)