Chef för Produktionslogistiken i Logents partnerskap med Saab, Linköping

Chef för Produktionslogistiken i Logents partnerskap med Saab, Linköping

Om tjänsten

I rollen som Chef för Logents produktionslogistik hos Saab får du en nyckelroll för att säkerställa den framtida leveransförmågan för produktionslogistiken vid Saabs tillverkning av stridsflygplanet Gripen. Du ansvarar för att säkerställa och utveckla drift av produktionslogistiken för Saab i Linköping. Givet Saabs komplexa produkter och ökade volymer, är hög kvalitet, leveranssäkerhet och tidsbesparande förändringar nyckelfaktorer för att lyckas.

Logent ska verka för att Saabs produktionsoperatörer kan fokusera på sin uppgift på bästa möjliga sätt. Du kommer ha ett nära samarbete med sitechefen, gruppen för verksamhetsutveckling och nyckelpersoner på Saab. Du leder arbetet med hjälp av underställda chefer och har cirka 30 personer i produktionslogistiken. Du rapporterar till sitechef Logent och tjänsten är placerad hos Saab i Linköping.

Arbetsuppgifter:
  • Leda den operativa verksamheten inom Produktionslogistik för Saab i Linköping
  • Samarbeta med nyckelpersoner inom Saab och Logent för att driva logistikutveckling med fokus på produktionslogistik
  • Leda och utveckla din organisation tillsammans med dina underställda chefer som ansvar för sina områden, med totalt cirka 30 medarbetare
  • Planera kapacitet och bemanning för att tillgodose en avbrottsfri produktion för Saab
  • Ansvara för en kontinuerlig dialog med Saabs produktionsledning för att säkra driftkvalitet och långsiktig utveckling
  • Rapportera och följa upp KPIer för din verksamhet
  • Delta i ledningsgruppens arbete för Logents verksamhet hos Saab
Din profil

Vi söker dig som är ledare och som drivs av att utveckla produktionslogistik lösningar, vi ser gärna en ledare som motiveras av ständiga förbättringar, effektivisering och utveckling av verksamhet. Du har en förmåga att skapa goda resultat, har en taktisk höjd och trivs att samarbete med både ledning och operatörer.
Du har minst fem års erfarenhet av arbete inom tillverkande industri och produktionslogistik, där erfarenhet från förändringsresor/projekt är meriterande. Vi ser att du är högskoleingenjör eller har annan relevant akademisk utbildning inom logistik, teknik eller ekonomi, samt goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Du hanterar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Som person är du nyfiken, vetgirig och vågar tänka annorlunda. Du är samarbetsinriktad, initiativrik och strävar ständigt efter utveckling och förbättring av verksamheten. Du är social och tydlig i din kommunikation med ett analytiskt, strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt.

Om partnerskapet med Saab
Saab har sedan ett år tillbaka valt att ingå ett strategiskt samarbete med Logent för att skapa effektiva logistiklösningar och för att säkerställa produktionskapacitet, där Logent ansvar för både drift och utveckling av produktionslogistiken. Saabs framtida verksamhet ställer krav på en starkare utveckling av internlogistiken och en kapacitet att hantera större produktionsvolymer.

Om Logent

Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Hamn & Hub, Bemanning och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2019 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Läs mer på www.logent.se

Intresserad av tjänsten?

Vi behöver din ansökan med CV samt personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Chef Produktionslogistik. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Marie-Louise Bååth på Logent, tel. 070-722 77 59 eller via mail marie-louise.baath@logent.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Marie-Louise Bååth
Telefon 070-722 77 59
Område Linköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Logent
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

About Logent Logent is a comprehensive and independent logistics partner, with a Nordic base and with global networks. We have a wide range of services and create value for our customers through guaranteed cost and quality improvements. Our services include Logistics Services such as Warehouse Management, Transport Management and Customs, Port and Combined Terminals, Staffing Services and Consulting Services. This means that Logent has grown to a turnover of about SEK 1.5 billion from the start in 2006 and employs approximately 3,000 people. Om Logent Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2019 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Vi är måna om våra anställda och erbjuder alla medarbetare försäkringar och marknadsmässiga löner. För dig som vill prova på att arbeta i Norge eller kan tänka dig att arbeta vid någon av de andra orterna där Logent finns representerade i Sverige så har vi på Logent många roliga uppdrag att erbjuda, vi ser gärna att våra anställda utvecklas inom koncernen! Läs mer på www.logent.se