Account manager – industrigaser östergötland

Account manager – industrigaser östergötland

Om Linde
Linde tillverkar och marknadsför medicinska gaser, industrigaser och specialgaser för olika ändamål. I samarbete med kunderna, utvecklar vi totallösningar som omfattar gaser, kunskap om processer, gasutrustning och service. Linde i Sverige ingår i Linde koncernen och tillhör tillsammans med övriga nordiska länder och Baltikum Region Europe North. Linde är ett världsledande gas- och teknikbolag med anställda i omkring 100 länder. Vi erbjuder våra anställda en omväxlande, utmanande och stimulerande arbetsmiljö på en framtidsorienterad marknad. Linde eftersträvar jämställdhet och mångfald: därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter för att på så sätt stärka vår konkurrenskraft samt även återspegla samhället i övrigt.

Linde agerar ansvarsfullt gentemot sina aktieägare, affärspartners, anställda, samhället och miljön i alla sina affärsområden, regioner och platser över hela världen. Företaget är engagerat i utvecklingen av teknik och produkter som förenar målen om kundvärde och hållbar utveckling.

Om rollen
Som Account Manager på Linde Gas AB kommer du ha kund-, avtals- och försäljningsansvar för industrigaser, utrustning och installationsprojekt för våra befintliga och nya industrikunder i Östergötland. Kunderna som du kommer ansvara för jobbar huvudsakligen med svets- och skärprocesser för metallkomponenter som i sin tur blir allt från nya vägbroar och tågbanor till komponenter i processindustrin, flygplan eller lantbruksmaskiner. Rollen innebär ett stort eget ansvar för planering, genomförande och uppföljning av försäljningsarbetet och du kommer att självständigt driva arbetet inom ditt område utifrån tydliga mål och rutiner.

För att vara nära kunderna ser vi gärna att din bostadsort ligger i Östergötland. Linköping eller Norrköping kan vara passande orter. Din tjänst ingår i säljteamet Manufacturing Industry och kommer tillhöra ett av våra säljkontor i Örebro eller Växjö beroende på var du bor i distriktet.

Vi erbjuder
  • En spännande och utmanande tjänst i ett stabilt och globalt marknadsledande företag där utvecklingens gränser sätts av dig själv
  • En roll med stor vikt för vår utveckling och tillväxt
  • Ett gediget introduktionsprogram där du lär känna företagets olika avdelningar
  • Många kollegor med stor kompetens av gasapplikationer som stöttar och hjälper till i dina affärer
  • Ett arbete med omväxlande, intressanta och stimulerande arbetsuppgifter, både hos kund och med kollegor
Om dig
För att lyckas i rollen behöver du ha ett tekniskt intresse och framför allt en vilja och nyfikenhet av att lära dig nytt. Vidare har du några års erfarenhet av företagsförsäljning, gärna mot tillverkandeindustrin och det är meriterande om du har kunskap om industrigaser.

Dina personliga egenskaper kännetecknas av att du är social, handlingsinriktad, mål- och resultatorienterad samt har förmågan att kunna engagera och stimulera både kunder och kollegor. Du är en utåtriktad och social person som har en förmåga att skapa goda relationer och samarbeten både internt och externt. Du har ett affärsmässigt tankesätt och drivs av kundmöten och att göra affärer. Vidare är det en förutsättning att du är självgående i ditt arbete och bekväm med att själv planera, schemalägga och driva arbetet framåt. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift och vi ser gärna att du är van vid att arbete i Excel och Word.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Shahnoza Ibragimova på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 10 jan 2023 (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.