Lernia söker en Utbildningsledare till våra Yrkeshögskoleutbildningar i Linköping

Lernia söker en Utbildningsledare till våra Yrkeshögskoleutbildningar i Linköping

Vill du vara med och göra skillnad för människor och företag, då har du chansen nu!
Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år.

2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är ca 6000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 15000 i jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på Lernia.se

Om arbetet
I den här tjänsten blir du ansvarig för YH-utbildningar inom elkraft på plats i Linköping samt för en distansutbildning inom automation. Din uppgift är att vara studerandes kontaktperson, ansvara för ledningsgruppens medlemmar och arbeta med den dagliga driften av utbildningarna. Du jobbar med att utveckla dina utbildningar för att matcha arbetsmarknadens kompetensbrist och för att ge de studerande bästa möjliga förutsättningar för anställning direkt efter examen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvara för att dina utbildningar på ett pedagogiskt sätt följer en röd tråd som leder till de kunskaper, färdigheter och kompetenser vi lovar våra studerande.
 • Ansvara för löpande kontakt och uppföljning av studerande
 • Schemaläggning, pedagogisk planering och resultatuppföljning för utbildare och konsulter
 • Utforma, säkerställa och efterleva kursplanerna som fastslås av ledningsgruppen
 • Skapa och underhålla branschkontakter samt ansvara för utbildningens ledningsgrupp
 • Säkerställa och följa upp kvalitativa LIA-platser till samtliga studerande på dina utbildningar
 • Arbeta med löpande omvärldsorientering för att tillgodose och matcha arbetslivets behov av kompetens
 • Vara delaktig i ansökningsarbetet gällande omsök av dina utbildningar och utveckling av helt nya YH-utbildningar
 • Resultat- och budgetansvar på av regionchef tilldelade områden
 • Följa upp och utveckla kvalitetsarbetet, delta i arbetsgrupper och viktiga fokusområden för verksamheten samt genomföra av MYH begärda kvalitetskontroller
 • Ansvara för och utföra utbildningsövergripande administration löpande
Vem söker vi?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom el- och/eller automation. Vi ser positivt på att du har egna företagskontakter inom området och att du har god förståelse för el- och energibranschens utmaningar. Du är van vid att föra samtal med folk i branschen och har lätt för att få andra entusiastiska för det du brinner för.

För att lyckas i rollen som utbildningsledare krävs det att du har tidigare erfarenhet av att driva egna projekt och är van att hantera många saker samtidigt. Du gillar att prata med olika sorters människor och har en förmåga att anpassa dig till den du möter.

Du är pedagogiskt lagd och tycker att administration är kul. En förutsättning för att lyckas bra som utbildningsledare på Lernia YH:s tekniska utbildningar är att du driver digitaliseringsarbete med glädje och gillar att hitta nya tekniska lösningar för dina utbildningar.

Eftersom vi har studerande och utbildare med olika bakgrund lägger vi stort värde vid att du är inkluderande i ditt arbetssätt. Vi söker en person med god kommunikativ förmåga som är saklig och rak men ändå pedagogisk och mjuk.

Formell kompetens
 • Eftergymnasial utbildning inom el- och/eller automation
 • Erfarenhet av att självständigt driva projekt
 • Erfarenhet av arbete med el- och/eller automation
Meriterande bakgrund
 • Utbildningsledarutbildning
 • Arbetat som utbildningsledare på YH
Ansökan och mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering i Linköping. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi ber dig observera att denna tjänst ställer krav på att du är fysiskt på plats minst 4 dagar i veckan samt att du är införstådd i att det kommer förekomma resor med övernattning på annan ort ca 6 gånger per år.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Petra Pires: petra.pires@lernia.se eller telefon: 0722-54 57 92.

En av våra grundläggande värderingar är lika och unika, vilket innebär strävan efter mångfald i vår verksamhet. Därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Som ett led i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll. Du kommer att få ge ditt samtycke till detta innan bakgrundskontrollen genomförs.

Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka därför gärna in din ansökan innehållande CV och personligt brev redan idag. Ange löneanspråk i ansökan!

Sista ansökningsdag är 22-12-23

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 dec 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år.

Lernia omsatte 2,9 miljarder kronor 2021 och finns över hela landet. Vi utbildade 19 000 personer och förmedlade 10 800 bemanningskonsulter. Vårt mål är minst 15 000 i jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på Lernia.se