Kommunikatör till LRF Öst

Kommunikatör till LRF Öst

LRF Öst söker nu en vikarierande kommunikatör under 1,5 år då en av våra två kommunikatörer går på föräldraledighet. Du blir en viktig del i vårt näringspolitiska arbete och ansvarar för vår intern- och medlemskommunikation. Våra uppdragsgivare är de 16 000 medlemmarna i våra tre regioner Östergötland, Södermanland och Örebro. Det gröna näringslivet är en stark framtidsbransch i det hållbara Sverige där bioekonomin växer sig allt starkare och där högkvalitativa livsmedel och klimatvänlighet är prioriterat.

Arbetsuppgifter
I arbetet som kommunikatör på LRF arbetar du tillsammans med förtroendevalda och medarbetare i vårt kommunikations- och påverkansarbete gällande viktiga frågor för det gröna näringslivet. Bland annat håller du kontakt med regionala media och står för kontinuerlig regional omvärldsbevakning inom relevanta ämnesområden. Det näringspolitiska arbetet bedrivs på många arenor med bland annat upplevelsemöten i fält där du kommer att vara en kraft. I denna kommunikatörsroll ligger också ansvar för medlemskommunikation och med våra många förtroendevalda i regionstyrelser, kommungrupper och lokalavdelningar.

Vi är i regionen ett starkt team med höga ambitioner och god kommunikation är centralt för att lyckas. Coachning av förtroendevalda och personal i deras kontakter med andra organisationer, media och politiker är därför en del i rollen. Du samarbetar i flera frågor med LRF:s centrala kommunikations­avdelning och ingår i ett nätverk av kommunikatörer som är placerade i LRF:s regioner runt om i landet.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom folkrörelse eller intresseorganisation, liksom god kännedom om villkor och förutsättningar för företagare inom det gröna näringslivet är meriterande.

Du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift samt agerar snabbt och självständigt när så behövs. Du är en van användare av Officepaketet och kan hantera Adobe-program som Photoshop och Indesign samt CMS- och nyhetsbrevsverktyg. För webbpubliceringar använder vi EpiServer och till nyhetsbrev Active Campaign. Du är bekväm att arbeta med både traditionella och sociala medier.

Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande uppdrag i ett glatt gäng i en framgångsrik organisation.

Övrigt
Tjänsten är på 100 % med tillträde under hösten 2021.
B-körkort och tillgång till bil krävs för tjänsten.
Placering vid LRF:s regionkontor på Vreta Kluster utanför Linköping eller i Örebro, men resor inom våra regioner ingår i tjänsten.
Visst inslag av kvällsarbete kan förekomma för möten med förtroendevalda och medlemmar.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 15 augusti 2021, ansök via ansökningsknappen i annonsen.

För frågor om tjänsten kontakta regionchef Erik Erjeby på 010-184 42 49.

Fackliga kontaktpersoner är Christina Behm Velenik (Saco) christina.behm.velenik@sigill.se alternativt Henrik Sporrong Esbjörnsson (Unionen) henrik.sporrong@lrf.se
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs nära 140 000 medlemmar driver tillsammans nästan 70 000 företag och det gröna näringslivet står för lite mer än 4 procent av Sveriges BNP och vi är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. LRF medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.