Affärsutvecklare med en fot i akademin och den andra i näringslivet

Affärsutvecklare med en fot i akademin och den andra i näringslivet

Lockas du av att utveckla idéer och resultat från akademin och omvandla dem till verkliga innovationer? Vi söker en person som ser affärsmöjligheter och vill bidra till att det händer, dvs att fler innovationer når marknaden!

LEAD är en företagsinkubator som stöttar affärsidéer inom avancerad teknologi. Vi söker dig som vill utveckla innovationer i affärsskapandets framkant, som en del av en av Sveriges främsta företagsinkubatorer, och bidra till utvecklingen av innovativa tillväxtföretag.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att vara starkt bidragande till att innovationer och forskningsresultat från Linköpings Universitet, (LiU), når marknaden. Du har en viktig roll i arbetet med att stimulera och stödja forskare och studenter i processen att omvandla och nyttiggöra idéer baserade på forskningsresultat och akademisk kunskap till innovationer i form av nya produkter och tjänster. Du driver och utvecklar samarbetet mellan LiU och LEAD och arbetar för ökad innovationskraft i regionen.

Du kommer ha ett nära samarbete med organisationer kopplat till LiU, till exempel LiU Innovation, LiU Invest och Unitalent. Du förväntas bygga relationer med idébärare, forskare och professorer. Vi vill att du identifierar och utvärderar på vilket sätt forskningsbaserad kunskap kan ligga till grund för nya tjänster och produkter och arbetar nära idébärarna när det gäller frågor som berör marknadsverifiering, affärsmodellering, affärsstrategi, finansiering, immaterialrätt samt affärs- och avtalsjuridik.

Rollen är bred, du tar ledarskap över personer och processer när det krävs och du blir operativ när det är framgångsrikt för att en idé ska komma vidare. I ditt uppdrag ingår en administrativ del där du arbetar med fördelning av medel för verifiering samt nyckeltal för uppföljning samt ansvara för redovisning gentemot våra uppdragsgivare/huvudmän.
Rollen och dess resultat är en nödvändig förutsättning för att LEAD som helhet ska klara sina resultatmål.

Du ingår i teamet på LEAD och du rapporterar till VD.

Din profil

Vi söker dig som har drivit bolag, har du dessutom erfarenhet av att ha startat bolag är det en stor fördel i rollen. Du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med produkt- och affärsutveckling, både i en stödjande och operativ roll och vana av att arbeta med modeller och processer kopplade till innovation. Du har rört dig inom akademin och näringslivet men det viktigaste är att du har förmågan att skapa förtroende i ett akademiskt sammanhang.
Du är i grunden är en entreprenörssjäl och känner ett djupt engagemang i företagande. Samtidigt har du ett strukturerat arbetssätt och skapar kontinuitet och ordning och reda så att progress blir mätbar och tydlig för de olika intressenter som finns.

Du har en god planeringsförmåga, är initiativrik och kraftfull när det gäller att driva idéerna framåt. Det är naturligt för dig att ha ett coachande förhållningssätt men också att bli mer rådgivande eller hands on när det är det som behövs. Du har lätt för att bygga professionella relationer och du inspirerar andra att ta sig mot sina mål

För att lyckas i rollen behöver du framgångsrikt bygga relationer i de skiftande sammanhang du verkar i. Du är uttalat målfokuserad med en uthållighet i att hitta nya vägar framåt kombinerat med en förmåga att inse när resultatet inte längre är värt insatsen.

Ansökningsförfarande

Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast den 31/5, vi tillämpar löpande urval. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Johansson, Skill på 0708-52 32 36.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LEAD är en företagsinkubator som accelererar utvecklingen av tech-startups genom att förse innovatörer och entreprenörer med riktade resurser, insatser och tjänster för att de ska nå snabbare och säkrare tillväxt. Genom en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning samt ett väl etablerat nätverk till kapital, affärskontakter och spetskompetens har LEAD visat på stor effekt.
I LEAD teamet är vi runt 10 personer som arbetar löpande med ungefär 45 bolag som är medlemmar i inkubatorn i Linköping och Norrköping och ett nätverk av ett 60 tal alumnibolag som tillsammans omsätter över 1,1 miljard.

LEAD är ett helägt dotterbolag inom LiU Holding vilket ägs av staten men förvaltas av LiU.