Byggskadereglerare- Har du erfarenhet från bygg och anläggning men vill prova något nytt?

Byggskadereglerare- Har du erfarenhet från bygg och anläggning men vill prova något nytt?

Vill du vara del av något större? Som Byggskadereglerare hos oss blir du del av ett kundägt bolag som arbetar för att skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Vi finns här, nära och lokala för våra kunder när de behöver oss, vill du vara med?

Om jobbet

Byggskadegruppen består idag av tio medarbetare som ansvarar för skadereglering inom egendomsområdet, främst mot privata hem men även mot fastighetsbolag och företag. Som byggskadereglerare hos oss på Länsförsäkringar Östgöta arbetar du med att hålla i hela skaderegleringsprocessen, från det att skadeanmälan görs till dess att ersättningen har betalats ut. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att ta emot skadeanmälan, att fastställa orsaken till och omfattningen av skadan samt tydligt och hjälpsamt informera om och hur försäkringen gäller. Vidare bedömer du reparationskostnaderna och fastställer vilken ersättning som ska betalas ut.

Du handlägger såväl större som mindre skador och i rollen ger duteknisk rådgivning och genomför ibland även besiktning av olika typer av byggnadsskador. Huvuddelen av arbetet sker inne på kontoret och innebär mycket kontakt via telefon med kunder, besiktningsmän, byggentreprenörer samt kalkylbearbetning och administrativt arbete.Tjänsten innebär mycket eget ansvar då du själv utreder och tar beslut i ersättningsfrågor utifrån försäkringsvillkor, praxis och gällande lagstiftning. Till din hjälp har du dina kollegor i gruppen som alltid stöttar och hjälper varandra. Vissa skador kräver platsbesiktningar men merparten av skaderegleringen sker över telefon eller i digitala kanaler, i grunden är det en innetekniker tjänst.

Din bakgrund och erfarenheter

Vi söker dig med praktisk erfarenhet från byggbranschen, och gärna med byggteknisk utbildning, utbildning i skadereglering och försäkring får du hos oss. I denna roll ska du se datorn och telefon som ett naturligt arbetsverktyg. Har du kunskap om MEPS (ett process- och kalkyleringsstöd) och erfarenhet från skadereglering/försäkringsbranschen så är det meriterande.

Vem är du?

Vi söker dig som är noggrann, målmedveten och har stort kundfokus. I arbetet möter du människor i svåra situationer och det är viktigt att du även i ett högt arbetstempo kan fatta snabba beslut och agera på ett positivt och kundvänligt sätt. Du måste tycka om att lösa problem, vara serviceinriktad och inte vara rädd för att ta beslut. Då arbetet innebär mycket kundkommunikation ställs stora krav på gott bemötande och att du kan uttrycka dig enkelt på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du språkkunskaper utöver svenska och engelska är detta något vi värdesätter.Du är en lagspelare som delar med dig av kunskap och bidrar till gemenskap inom gruppen. Vi verkar på en marknad som ständigt utvecklas och detta kräver att du som person är anpassningsbar, självständig och har ett positivt förhållningssätt till förändringar och nya arbetssätt. Vi ser olikheter som en tillgång, vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Låter det intressant? Sök redan nu eller senast 7 mars.

Vill du veta mer kontakta Gruppchef Ola Nyberg 013-29 07 56, har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Elin Wigert 013- 29 07 88, Facklig kontaktperson, Forena, är Maria Fredén 013- 29 06 02.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med erbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling samt en lokal förankring kan vi hjälpa våra kunder att bygga en trygg vardag. Vi gör det lilla extra för våra kunder – östgötarna – varje dag. Våra kunder är inte bara våra kunder. De är också våra ägare. Det är för dem vi vill fortsätta vara framgångsrika och hela tiden bli ännu bättre. Så hos oss finns utrymme för dig att utvecklas och bidra till vår fortsatta framgång. Tillsammans med våra kunder och med alla våra kollegor, fortsätter vi att utvecklas – både som verksamhet och som individer. Och vi gör det med glädje och ofta med ett gott skratt. Allt vi gör grundar sig i sunda värderingar som vi lever varje dag. För det vi gör för östgötarna, det gör vi med hjärtat.