Säljchef - K-Rauta Linköping

Säljchef - K-Rauta Linköping

Vi söker dig, en driven och ambitiös säljchef som är van att arbeta operativt i butiksmiljö. Vi söker dig som drivs av att arbeta mot högt satta mål tillsammans med ditt team. I så fall är du välkommen att läsa vidare om denna tjänst som Säljchef på K-Rauta, en roll som även innebär en aktiv roll i varuhusets ledningsgrupp på vår resa mot branschens mest nöjda kunder.

K-Rauta går en spännande framtid till mötes och är nu på jakt efter ytterligare en stark Säljchef till butiken med positiv inställning som kan hjälpa oss nå nya höjder.

Som säljchef har du det operativa ansvaret för vår inneavdelning vilket även innefattar budget- och personalansvar. Du är en viktig del av varuhusets ledningsgrupp och det strategiska arbetet mot varuhusets övergripande mål.

På ett övergripande plan är vi på K-Rauta just nu inne i ett väldigt intressant skede, både för företaget och varumärket. Som helägt dotterbolag till internationella handelskoncernen Kesko har vi alla möjligheter att bli nummer ett för hemmafixare och proffs inom bygg och renovering.

Varför K-Rauta?

Hos K-Rauta fokuserar vi på människan - oavsett om det handlar om kunder, medarbetare eller partners. Bygg och renovering handlar om förtroende - och med kunskap, rätt sortiment och bra service möter vi kunderna på deras villkor för att ta deras projekt framåt. Vi värdesätter därför det personliga engagemanget hos våra medarbetare extra mycket, då vi är övertygade om att det är just det som är nyckeln till goda och hållbara relationer och affärer.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.

Dina arbetsuppgifter & ansvarsområden

Som säljchef kommer du att vara en nyckelspelare i varuhuset ledningsgrupp. Du kommer arbeta nära dina medarbetare på ett coachande och inkluderande sätt samt vara en självklar del av den operativa dagliga driften.

Du ska planera, strukturera och optimera hanteringen av vårt sortiment utifrån K-Rautas riktlinjer. Du behöver kunna leda, delegera och fördela arbetet utifrån krav, behov och enligt gällande rutiner och regler för att maximera varuhusets resultat. Du ska dessutom arbeta aktivt med att träna och utveckla dina medarbetare både i drift och i säljande kundmöten.

Som säljchef ansvarar du för avdelningarnas budget, försäljning och bruttovinst. Du ska säkerställa att det finns en röd tråd från vår marknadsföring till det lokala omhändertagandet av K-Rautas kampanjer på alla dina avdelningar. I rollen ingår personalansvar för ca 20 medarbetare, beroende på säsong.

Du ska genom ett strategiskt ledarskap säkerställa att vårt koncept efterlevs samt verka för ökad försäljning och driva kundbemötandet framåt.

Din profil

Du har gedigen erfarenhet av att leda medarbetare som chef inom bygg och/eller detaljhandeln - och goda produktkunskaper från byggbranschen är såklart meriterande. Du är van att arbeta mot långsiktiga mål och även att kommunicera dessa till medarbetarna. Du bör vara kunnig i butiksekonomi och van att läsa och analysera nyckeltal och kunna styra verksamheten mot dessa - och de budgeterade målen.

För att lyckas i tjänsten bör du vara en person med stort driv och engagemang som har förmågan att ta och förankra initiativ och som förmedlar ett positivt ledarskap. Du är lyhörd och förändringsbenägen och har förmågan att leda andra genom att informera och delegera i syfte att skapa medarbetare som är självgående och högpresterande.

Om du står för viljan och förmågan, så står vi för möjligheten till en spännande och utvecklande framtid.

Ansökan Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

K-Rauta tillämpar bakgrundskontroller som urvalskriterier i alla rekryteringar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Har du frågor, kontakta gärna vår Varuhuschef Jonas Gustavsson

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

K-Rauta har 16 butiker och hos oss hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke. Vi hjälper våra kunder från start till klart - oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden.

K-Rauta är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern Kesko Oy. Vi öppnade vår första butik 1996 och nu finns vi över hela Sverige.

Med våra rötter i ett land och ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Att förtroende byggs på sikt och att ett handslag fortfarande gäller. Besök vår hemsida: https://www.k-rauta.se/