Vi söker platschef till Linköping
På Holmgrens är vi utvecklingsorienterade och har en entreprenörsanda som driver oss framåt. Vi går en ljus framtid till mötes med fortsatt fokus på tillväxt och nya satsningar! Livet innanför Holmgrens väggar är spännande, men också utmanande.

Om oss

Holmgrens är ett företag som i hög grad styrs av värderingar. "Vi bryr oss" är vår värdegrund och den genomsyrar allt vi gör på Holmgrens Bil. Den står också för hur vi bemöter våra kunder och varandra. Våra ledstjärnor i vardagen är Glädje, Respekt, Ansvar och Sparsamhet.

Om jobbet

Det viktigaste i rollen som platschef på Holmgrens Bil är ledarskapet samt att skapa en positiv miljö för både medarbetare och kunder. Det är genom att tydligt, inspirerande och engagerande ledarskap vi kan nå våra mål tillsammans. I rollen som platschef har du det övergripande personalansvaret för hela anläggningen med ca 20 medarbetare. I uppdraget ingår att skapa förutsättningar för dessa medarbetare att nå försäljnings- och resultatmål samt utveckla ett eget affärsmannaskap inom företagets ramar. I rollen blir du även operativt ansvarig för serviceorganisationen medan försäljningsorganisationen leds av en säljchef.

I uppdraget ingår det att:
  • Utveckla ledarskapet och säkerställa att våra värderingar är närvarande i allt vi gör
  • Skapa en målstyrd försäljnings- och serviceorganisation med fokus på kundmötet och försäljning
  • Vara närvarande och delaktig i anläggningens verksamhet och en förebild i allt du gör
  • Effektivisera kostnader, följa upp nyckeltal och optimera lönsamhet, säkerställa kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet
  • Säkerställa Holmgrens Bils koncept, implementera centralt fattade beslut och samarbeta med våra centrala affärsstödsenheter
Du ansvarar för resultatet på anläggningen, den dagliga driften, rekrytering och uppföljning samt säkerställer att anläggningen är tillgänglig, fräsch och funktionell. Som platschef är du drivande och påverkar aktivt resultatet och utvecklingen av hela verksamheten. Till din hjälp finns också centrala funktioner inom exempelvis ekonomi, marknadsföring, eftermarknad, HR och IT.

Ett av platschefens viktigaste uppdrag är leda och coacha sina medarbetare.

Om dig

För att trivas hos oss kommer du förmodligen även behöva trivas med att det är:
  • Högt tempo i en föränderlig miljö
  • Expansivt med fokus på utveckling och tillväxt
  • Prestigelöst med en öppen och inkluderande kultur
  • Nödvändigt att ha en god prioriteringsförmåga
  • Inställningen och attityden som gör skillnaden!
Du är en driven ledare som motiveras av goda försäljningsresultat och har ett gott affärssinne med kunden i fokus. Du är en Holmgrens Bil-ambassadör och tänker alltid kundnytta och försäljning. Högt tempo, förändringsbenägenhet, utvecklingsfokus samt struktur är andra viktiga egenskaper.

Du är en engagerad och ansvarstagande person med en tydlig framåtanda. Dina sociala egenskaper skapar en positiv stämning runt omkring dig och du sätter alltid laget före jaget. Egenskaper som säljande, servicemedveten, inspirerande, motiverande och prestigelöshet präglar dig. Ditt stora engagemang smittar av sig och skapar energi för dina medarbetare och de du samarbetar med.

För att lyckas i ledarskapet eftersträvar vi ledare som är intresserade av att coacha/utveckla människor, bygga team för framgångsrikt samarbete samt arbetar med förändring. Ledare som har förmåga att kommunicera och förmedla budskap samt har ett beslutsfattande som präglas av mod och tydlighet. Ödmjukhet och förmåga att reflektera är andra viktiga egenskaper för att själv utvecklas som ledare.

Ansökan

Ansök senast den 18 april 2021. Vid frågor är du välkommen att kontakta Operativ chef Nebojsa Obradovic via 070-601 03 33 eller nebojsa.obradovic@holmgrensbil.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Christina Kullin
Telefon 036 39 58 80
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

År 1960 startade Sonny Holmgren en firma för bilförsäljning i en liten lokal i Jönköping. Det började med begagnade bilar men ganska snart blev det även nybilsförsäljning och serviceverkstad. Sedan dess har bolaget vuxit över åren och är idag ett av Sveriges största bilhandelsföretag med drygt 650 anställda. Holmgrens Bil finns på orterna Jönköping. Nässjö, Skövde, Vetlanda, Värnamo, Växjö, Borås. Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Vimmerby, Västervik, Linköping, Norrköping, Nyköping och Örebro.