Reservdelschef

Reservdelschef

Om jobbet

Vi söker en reservdelschef till vår serviceanläggning för person- och transportbilar i Linköping. Som reservdelschef är du ansvarig för att säkerställa att verkstad och bilförsäljning får tillgång till rätt tillbehör och reservdelar så att våra tekniker kan vara effektiva och skapa förutsättningar för en hög kundnöjdhet. Reservdelschefen ansvarar för både tillbehörsbutik och reservdelslager. I rollen ingår omsättning, - beläggnings- och resultatansvar för reservdelsavdelningen och att driva avdelningen mot uppställda mål och nyckeltal. Du ansvarar för lager- och lagervärde och minimering av inkurans. Du kommer även att fronta kund som reservdelssäljare.

Mycket fokus ligger på skapa resultat, effektivisera reservdelsavdelingen samt ge god service till våra kunder. Du ansvarar för att avdelningen är attraktiv och tilltalande för våra kunder. Du har fullt personalansvar för två erfarna reservdelssäljare och du rapporterar till Platschefen på anläggningen. De märken som du kommer arbeta med är bland annat Land Rover, Jaguar, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Dodge och RAM.

Din profil

Vi söker dig som har kunskap/stort intresse för personbilar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bilbranschen och/eller lagerverksamhet samt att du har arbetat med service där du haft kundkontakt.

Du är duktig på logistik och förstår vikten av ordning och reda i lagermiljö. Viktigt är också att du arbetar på ett proaktivt sätt mot våra samarbetspartners på externa verkstäder. Du är driven och har förmåga att identifiera förbättringsområden, samt handlingskraftig på genomförandet.

Stor vikt läggs vid din personlighet, och det är viktigt att du är intresserad av att arbeta med utveckling av såväl processer och arbetsrutiner som utveckling av dina medarbetare i teamet. Du har goda allmänna datorkunskaper och det är meriterande om Du har kunskaper i affärssystemet Kobra. Tidigare ledarerfarenhet är också meriterande. Vi kräver som lägst gymnasieutbildning, gärna med påbyggnadsstudier inom lager/logistik eller reservdelar. B-körkort och truckkort är nödvändiga för tjänsten. Sysselsättningsgraden är heltid och tjänsten innebär 6 månaders provanställning. Vi arbetar med fast lön.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Fordon, Reservdelsman
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Hedin Bil AB
Sista ansökningsdag 13 feb 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.