Lastbilssäljare

Lastbilssäljare

Vi söker vi nu en Företagssäljare för Mercedes-Benz lastbilar som är en av de världsledande lastbilstillverkarna. På Hedin Bil erbjuder vi våra kunder förstklassiga premiumprodukter och tjänster med tillhörande service och tjänsteutbud. Våra anläggningar är några av Europas modernaste anläggningar och vi finns på 9 orter -från Helsingborg i söder till Uppsala i norr.

Om rollen

I rollen som företagssäljare arbetar du med uppsökande verksamhet med ansvar för försäljningen av nya och begagnade Mercedes-Benz lastbilar. Du har ansvar för hela säljprocessen, med allt ifrån inbyten, avtalsskrivning och uppföljning på leverans. Vidare kommer du att ge kunder råd och stöd om produkter, utrustning, priser, villkor, tekniska data och göra anpassningar efter behov. Du värderar begagnade lastbilar enligt Hedin Bils riktlinjer och gör tekniska bedömningar av bilens skick.

Utöver det deltar du även i försäljningsevenemang och förklarar skillnader mellan Mercedes-Benz tunga nyttofordon och konkurrenternas fordon och framhäver nytta och fördelar. Du talar för Mercedes-Benz kvalitet samt förmedlar varumärkets premiumupplevelse.

Din profil

Vi tror starkt på att goda relationer, personlig integritet och trovärdighet ligger till grund för att genomföra goda affärer. Vi ser därför att du har gedigen erfarenhet av relationsbyggande företagsförsäljning, har god branschkännedom samt ett utpräglat affärsmannaskap. Om du har koppling och/eller kontaktnät inom åkeri- eller lastbilsbranschen är det meriterande.

Du har erfarenhet av komplexa affärer med långa säljcykler, är van vid att arbeta proaktivt med att söka upp potentiella kunder. Stor förmåga att se till hela organisationens bästa när du tar dina beslut. Se möjligheter i alla lägen och förstår betydelsen av personliga möten och ett förstklassigt bemötande.

Som person är du positiv, entusiasmerande och handlingskraftig. Det är genom din egen drivkraft du lyckas med att både formulera och nå dina uppsatta mål. Du ser det som en självklarhet att ha god lagande kollegor emellan, något som också leder till framgång. Du är prestigelös i ditt arbete och gör alltid det lilla extra, för såväl dina kunder som dina kollegor.

Vi ser att du har goda kunskaper i Office-paketet då vi dagligen arbetar med Powerpoint, Excel, Outlook samt en rad interna system. Du har även grundläggande kunskaper i företagsekonomi samt goda kunskaper i engelska - i såväl tal som skrift.

B-körkort är ett krav, C-behörighet är meriterande.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö i nära anslutning till vår verkstad med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du ingår i ett team av kompetenta kollegor där samarbete präglar arbetet. Du kommer in i ett expansivt skede då Hedin Bil satsar stort på lastbilar. Du kommer ha goda möjlighet till vidareutbildning och få möjlighet att arbeta med ett spännande och expanderande varumärke.

Tjänsten innebär en sysselsättningsgrad på heltid och 6 månaders provanställning. Vi arbetar både med fast samt prestationsbaserad lön. Hedin Bil är anslutna till kollektivavtal vilket gör att du bland annat omfattas av förmåner såsom tjänstepension och övriga trygghetsförsäkringar.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningar löpande och kan därför komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag löpt ut. Skicka därför in din ansökan redan i dag.
Mer info
Kontaktperson Björn Janström
Telefon 0702-561095
Område Linköping
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.