HKScan söker Business Controller till Linköping

HKScan söker Business Controller till Linköping

Som Business Controller på HKScan i Linköping ansvarar du tillsammans med en kollega för uppföljning, rapportering och prognos för Linköpings-siten.

I rollen som Business Controller driver och utvecklar du rapporteringen inom ditt ansvarsområde, analyserar ekonomiskt utfall och identifierar förbättringsområden. Arbetet innebär ett mycket nära samarbete med verksamhetsansvariga i Linköping och de aktuella produktionsområdena. Du kommer att vara en del av den lokala ledningen och deltar även i ledningsmöten för delfunktioner.

Operations Controlling Sweden består av ett team med sju Controllers lokaliserade på olika anläggningar i Sverige. Det finns också ett nära samarbete med redovisningsavdelningen. Du rapporterar till Chefscontroller som är placerad i Skara.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Aktivt driva finansiell analys och support vid budget-, bokslut- och prognosarbete.
  • Implementera effektiva och rationella arbetssätt och systemstöd inom controllerfunktionen.
  • Produktkalkylering, investeringsberäkningar, diverse projekt som kan vara aktuella och att vara ett ekonomiskt bollplank till verksamheten.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har en akademisk examen, exempelvis civilekonom eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet från arbete med ekonomiska analyser, budgetering och verksamhetsuppföljning från produktionsföretag är till din fördel. En viktig egenskap är förmågan att förklara ekonomiska samband och en vilja att skapa förändring.

Du har goda kunskaper i Office-paketet samt gärna i M3.

Personliga egenskaper:
Du kommer arbeta verksamhetsnära och ha många kontaktytor inom organisationen. Som person har du ett tydligt affärstänk och kommer arbeta nära Site Manager och Produktionsledning för att bolla idéer samt vara rådgivande gällande affär, utveckling och förbättring. Du har integritet och en mycket stark egen drivkraft. Du har initiativförmåga och förmåga att kunna arbeta självständigt. Samt är du tydlig och har en god pedagogisk förmåga.

OM HKScan
På HKScan gör vi livet godare, idag och imorgon, och vårt strategiska mål är att växa som ett mångsidigt livsmedelsföretag. Med över 100 års erfarenhet tillverkar våra nästan 7000 medarbetare lokalt producerad mat och våra välsmakande och ansvarsfullt producerade produkter utgör en del av konsumenternas måltider, både till vardag och fest. För oss på HKScan innebär ansvar kontinuerlig utveckling och konkreta insatser inom hela värdekedjan. Som en del av vår klimatplan Zero Carbon har vi som mål att uppnå netto noll klimatavtryck, från gård till konsument, i slutet av 2040.

Våra hemmamarknader är Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Våra starka varumärken omfattar HK®, Kariniemen®, Via®, Scan®, Pärsons®, Rakvere®, Tallegg® and Rose och strategiska partnerskap som Kivikylän®, Tamminen® and Boltsi®. År 2021 uppgick nettoomsättningen för det börsnoterade HKScan till 1,8 miljarder euro.

Läs mer om HKScan här: https://www.hkscan.com/sv/jobba-hos-oss/

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (8 dagar kvar)