Senior Manager HSEQ till Gasum

Senior Manager HSEQ till Gasum

Har du erfarenhet av att ansvara för HSEQ relaterade uppgifter inom producerande industri?

Vill du arbeta i ett innovativt energiföretag som investerar i ny biogasproduktion för en grönare framtid?

Om ja - då kan du vara rätt person för oss!

Nu söker vi en Senior Manager HSEQ som vill driva och ansvara för HSEQ relaterade uppgifter och frågor inom vår biogasproduktion i Norden. Hos oss som en av Nordens största producent av biogas kommer du ha en viktig och central roll i vår verksamhet med huvudsyfte att säkerställa att våra befintliga men även nya biogasanläggningar i Norden uppfyller och följer gällande lagar, regler, tillstånd samt certifieringar inom områdena hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet. Rollen ställer stora krav på att vara en god ledare, förebild och utvecklare samtidigt som du är specialisten som besitter stor detaljkunskap och är operativ. Det innebär att du arbetar med allt från koncernövergripande mål och frågor inom HSEQ och biogasproduktionen, ibland tillsammans med koncernens HSEQ-team, till att sammanställa statistik, göra utredningar och rapporter, uppföljningar, safety walks, riskbedömningar, revisioner, kontinuerligt arbeta med ständiga förbättringar etc på våra sju respektive tio anläggningar i Sverige och Finland. Rollen som Senior Manager HSEQ innebär ett personalansvar och du är linjechef för tre direktrapporterande som alla är specialister inom miljö, säkerhet och hälsa. Du tillhör affärsområdet Biogas Production och ges möjlighet att utgå från kontoret i Linköping där ca 30 anställda arbetar, varav flertalet inom Biogas. Du rapporterar till Head of Production som är stationerad i Finland.

Profil
För att lyckas och vara framgångsrik i den här rollen har du minst fem års erfarenhet av arbete med HSEQ uppgifter, gärna med tyngdpunkt inom områdena kvalitet och säkerhet. Du har med fördel erfarenhet av och arbetat inom verksamheter såsom biogas, kraftvärmeverk, kemi- och oljeindustri, papper- och pappersmassa eller likande processindustri. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar och att leda andra men är öppna för kandidater som saknar den erfarenheten. Du har en civilingenjörsexamen med relevant inriktning i grunden, gärna med vidareutbildning inom HSEQ - meriterande med utbildning som gasföreståndare samt certifiering/licens inom säkerhet och som revisor. Vidare har du erfarenhet och kännedom om relevanta lagkrav och internationella certifieringar samt kunskap om tillståndsfrågor för större industrianläggningar. Gasum ingår i en nordisk koncern och du kommunicerar flytande på svenska och engelska, i såväl tal som skrift, meriterande med språkkunskaper i finska

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och letar efter en kollega med stark förmåga att strukturera, dokumentera och planera men även att utveckla och förbättra olika processer, arbetssätt och flöden. Vi ser gärna att du har god erfarenhet och vana av att leda, motivera och engagera samtidigt som du är en lagspelare som respekterar alla involverade. Du har en hög social förmåga och har mycket lätt för att kommunicera med såväl interna som externa parter. För att säkerställa att vi når uppsatta mål och uppfyller relevanta lagkrav och tillstånd krävs att du är lösningsfokuserad, tålmodig och uthållig. Slutligen, du har en positiv attityd till ditt arbete och dina kollegor och bidrar till ett gott arbetsklimat!


Erbjudande

Vi erbjuder dig ett varierande och ansvarsfullt uppdrag i ett företag som är föregångare inom hållbara energilösningar och cirkulär ekonomi i Norden. Du kommer till en organisation med engagerade människor och som alla gör sitt yttersta för att nå en renare framtid! Gasums företagskultur är öppen och hjälpsam och grundar sig i sex ledarskapsprinciper vars syfte är att möjliggöra ett bra ledarskap och samarbete, en sund arbetsmiljö och jämlik behandling av de anställda. Gasum vill att varje medarbetare ska arbeta mot tydliga mål och leverera resultat samtidigt som man ska känna sig uppskattad, få ta del av utvecklingsmöjligheter och bygga för en karriär att vara stolt över.

Tjänsten är på heltid och tillträde efter överenskommelse. Placering erbjuds på Gasum ABs huvudkontor i Linköping men vi är öppna för alternativa placeringsorter. Resor i och utanför Sverige förekommer i tjänsten och körkort är ett krav.

Ansökan
Gasum AB samarbetar i den här rekryteringen med Cojn Executive AB. Välkommen att skicka in din ansökan, CV och personligt brev, via länken nedan. Har du ytterligare frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Caroline Hansson 076-850 11 70. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 oktober 2022.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling, Civilingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2022 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Energibolaget Gasum är experter inom den nordiska gassektorn och på energimarknaden. Gasum erbjuder experttjänster inom renare energi och på energimarknaden för industri och kraftvärmeproduktion, samt renare bränslelösningar för väg- och sjötransporter. Företaget hjälper kunderna att minska både sitt eget och sina kunders koldioxidavtryck. Tillsammans med sina samarbetspartner främjar Gasum utvecklingen mot en koldioxidneutral framtid på land och till havs. Gasum-koncernen har omkring 330 anställda i Finland, Norge, Sverige och Tyskland. Gasum ägs av finska staten.