Head of Finance till Gasum

Head of Finance till Gasum

Vad ska du göra?
Ditt uppdrag är att leda och utveckla ekonomiavdelningen på vårt svenska kontor i Linköping. Teamet består idag av tre redovisningsekonomer och en lönekoordinator, vilka alla rapporterar till Head of Finance. Ditt yttersta ansvar är säkerställa att redovisning håller högsta möjliga nivå enligt IFRS och svensk GAAP-standard. Detta gör du genom att utveckla och leda processer och arbetsmetoder för en effektiv rapportering med hög kvalitet. I rollen som Head of Finance ansvarar du för:
  • Leda och utveckla teamet för att säkerställa att ekonomiavdelningen håller högsta möjliga standard och levererar inom utsatt tid
  • Initiera och leda utvecklingsprocesser genom att sätta upp gemensamma målbilder och motivera teamet framåt
  • Säkerställa att redovisningen håller högsta möjliga nivå enligt relevanta ramverk för koncernredovisning, IFRS samt svensk GAAP-standard
  • Säkerställa att lokal skatteredovisning och internprissättning hanteras korrekt och inom utsatt tid
  • Säkerställa att alla redovisningsnivåer inklusive löner och andra delfunktioner löper effektivt
  • Utveckla processer, arbetssätt och system för granskning och dokumentation
  • Säkerställa att månads-, kvartals- och årsrapportering sker enligt IFRS och lagstadgade principer i HFM
Gasum är mitt i en spännande utvecklingsresa internationellt, och du är i högsta grad en del av den. Uppdraget är att arbeta lokalt med övergripande processförbättring för att göra organisationen mer effektiv, digitaliserad och redo för framtiden. Du agerar som lokal affärssupport i finansiella frågor samtidigt som du är operativ ledare för ditt team. I koncernsammanhang samarbetar du brett inom organisationen för att harmonisera och framtidssäkra processer och rapporteringsmetoder. Du rapporterar till Head of Group Accounting.

Vem är du?
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet inom krävande och gärna seniora roller inom ekonomi och finans där du skaffat dig kunskap kring koncernredovisning enligt IFRS. Allra helst har du även erfarenhet av Financial Controlling i en internationell koncernmiljö. Du har en ekonomisk högskoleutbildning och har god systemkunskap i ett eller flera ekonomisystem. Har du tidigare haft en position där du lett andra är det en fördel men inget krav.

Som person är du målinriktad och har god analytisk förmåga. Du lägger upp ditt arbete på ett organiserat och strukturerat sätt där inget lämnas åt slumpen. Du har goda kommunikativa egenskaper och har stark förmåga att motivera ditt team. Du bidrar gärna med din kunskap där den behövs och tycker om att se andra utvecklas.

Vilka är Gasum?
Användning av gas minskar våra kunders eget koldioxidavtryck och i sin tur koldioxidavtrycket för deras kunder. Tillsammans med våra samarbetspartners sätter Gasum riktning mot en kolneutral framtid, till lands och till sjöss.

Gasum främjar samarbete inom cirkulär ekonomi och är en ledande biogasleverantör och en ledande behandlare av biologiskt avfall. Vi är även den ledande aktören inom flytande naturgas (LNG) på den nordiska marknaden.

Gasumkoncernen har runt 350 anställda i Finland, Norge och Sverige. Företagets vinst 2018 uppgick till totalt 1 177 miljoner euro. Gasum är ett statsägt företag.

Klicka här för att läsa mer om Gasum.

Vill du veta mer?
Den här rekryteringen genomförs i samarbete med Wise Professionals/Eqonomy. Du kommer att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se eller Jenny-Ann Löfgren på jenny-ann.lofgren@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.